Biblioteket stängs helt i två månader

Ombyggnadsarbetena i biblioteket drar ut på tiden. Det betyder att stängningen i höst förlängs till två månader.

Just nu håller biblioteket till i provisoriska lokaler i Bryggaren. För dagen bemannas lånedisken av Åsa Österlöf och Anna Carlsson.

Just nu håller biblioteket till i provisoriska lokaler i Bryggaren. För dagen bemannas lånedisken av Åsa Österlöf och Anna Carlsson.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2019-07-15 15:00

Just nu håller biblioteket till i provisoriska lokaler i Bryggaren, medan de ordinarie bibliotekslokalerna byggs om. Sedan tidigare stod det klar att det skulle krävas ungefär en månads stängningstid när de ombyggda bibliotekslokalerna var inflyttningsfärdiga. Nu förlängs den tiden med en månad.

Anledningen är att fastighetsägaren utökat projektet. Man vill genomföra enegeribesparande åtgärder, och byta ut all takbelysning. Samtidigt kan inte biblioteket vara kvar i de provisoriska lokalerna. Det betyder att stängningen kommer att förlängas till två månader, från den 2 september till den 26 oktober.

Under den tiden kommer man att kunna läsa tidningar och tidskrifter på Mejeriet. Biblioteket hänvisar också till sin digitala tjänst på bibliotek.vastervik.se. Där kan man låna e-böcker och e-ljudböcker. Man påminner också om filialerna som har öppet som vanligt. De finns i Ankarsrum, Gamleby och Överum.

Finns det någon risk att besökare inte hittar tillbaka efter en så lång stängning?

– Det hoppas vi inte. Normalt när vi har haft stängt, till exempel vid storhelger, märker vi tvärtom ett extra tryck. Vi kommer att se till att det märks när vi öppnat i de nya lokalerna, säger bibliotekschef Julia Lindqvist.

Under stängningen kommer personalen bland annat att få arbeta med verksamhetsplaner, och nya rutiner. Det ombyggda biblioteket kommer att ha en annorlunda layout mot tidigare, och det kommer att innebära förändrade arbetssätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!