Gotlandstrafik sju dagar i veckan från Västervik

Det blir trafik mellan Västervik och Visby även i år.

Adam Jacobsson

Adam Jacobsson

Foto: Montage

Västervik2022-04-06 11:41

Årets besked om Gotlandstrafik har dröjt ovanligt länge, men i dag presenterar Destination Gotland en tidtabell för trafik mellan Västervik och Visby. Färjan kommer att gå sju dagar i veckan från 19 juni till den 21 augusti.

Jämfört med tidigare år blir trafiken mer omfattande, med turer sju dagar i veckan.

– Pandemin har släppt och vi ser en stor efterfrågan i sommar. Under hösten och vintern har vi diskuterat upplägg med Västervik, och då kom vi fram till en utökning till trafik sju dagar i veckan, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland.

En fråga som brukar komma inte minst från Västerviksbor är om tidtabellen kommer att tillåta resor över dagen från Västervik till Visby.

– Det kommer att gå. Upplägget är avgång från Västervik på morgonen och avgång från Visby sent på kvällen, säger Adam Jacobsson.

Samtidigt säger han att mycket av målsättningen med trafiken mellan Västervik och Visby är att skapa kombinationer där turister väljer att övernatta på båda destinationerna.

I år kom beskedet lite senare än tidigare år. Har det funnits någon särskild anledning?

– Nej, vi brukar jobba så att först sätter vi bastrafiken, det vill säga från Nynäshamn och Oskarshamn. Sedan bygger vi på därefter, svarar Adam Jacobsson.

De senaste åren har varit turbulenta med pandemin. 2020 fick trafiken ställas in helt på grund av pandemin. 2021 bedrevs trafik med restriktioner under juni. I juli upphävdes restriktionerna. Trots det steg resandet från 43 000 till 44 000 resande mellan 2019 och 2021 mellan Västervik och Visby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!