Barn ska ha jagats av person i clownmask

På måndagskvällen fick polisen i Västervik in en anmälan om ofredande. Det rör sig om en person utklädd till clown som ska ha jagat två barn.

– Det är ett hål i väggen och förmodligen är det en bil som kört in där, säger Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.

– Det är ett hål i väggen och förmodligen är det en bil som kört in där, säger Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.

Foto: Karin Hertz/Arkiv

Västervik2019-08-06 20:00

Två pojkar lekte på skolgården vid Skogshagaskolan under måndagskvällen. Enligt pojkarna dök plötsligt en person upp som kom springande mot dem. Personen var utklädd med stort grönt hår och clownmask. Personen ska också ha haft ett metallföremål i handen, något pojkarna tyckte liknade en slags yxa. Händelsen inträffade cirka klockan 21 på kvällen. Omkring en timme efter den påstådda incidenten ringde en av barnens föräldrar till polisen och anmälde händelsen. Det berättar Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.

Åkte polisen till platsen när anmälan inkom?

– Nej. Anmälaren ringde 112, men blev omkopplad till 114 14 och fick lämna kontaktuppgifter. Om det berodde på resursbrist eller omprioriteringar vet jag inte, säger Gollungberg.

Tar man det här på allvar?

– Hade man gjort det borde man ha beordrat ut en polispatrull. Man får undersöka saken vidare. Det vore tacksamt om någon gjort några iakttagelser.

Finns det något som tyder på att det har hänt förut?

– Det har förekommit då och då att personer klätt ut sig till clowner för att skrämma andra. Det var en period då en biofilm kom ut som det var mycket sådant, men nu känner jag inte till att det har hänt på länge.

En uppföljare till clownskräckfilmen "It" är på väg nu, kan det röra upp det här igen?

– Så kan det vara, svarar Ulf Gollungberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!