Avtal om Slottsholmen blir försenat

Samtliga delar i exploateringsavtalet för Slottsholmen ska egentligen vara klart den 25 oktober i år. Men nu ber Västerviks kommun, Björn Ulvaeus och Alm Equity kommunstyrelsen om mer tid.

Här ska det bli gångväg. Förhoppningen är att man ska kunna sätta igång och bygga snart.

Här ska det bli gångväg. Förhoppningen är att man ska kunna sätta igång och bygga snart.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-10-17 11:08

Avtalet skrevs i juni 2013 och när kommunstyrelsen sammanträder den 22 oktober vill parterna att man ger dem mer tid för att arbeta med delarna som återstår. Både kommunen och exploatören har saker som man ännu inte är klara med. För kommunens del är det främst ett köp av åtta parkeringsplatser och en byggnation av en gångväg på södra sidan av bron över Södra strömmen. Exploatören Slottsholmen 1 Invest AB ska exploatera fastigheten Slottsholmen 2, alltså det som ska bli ett flytande hotell, samt exploatering av Slottsholmen 3, det som ska bli en eventbyggnad.

Tiden man bett om är ett extra år. Ulf Kullin, förvaltningsledare och näringslivschef i Västerviks kommun, säger att de tror att alla delar ska kunna bli klara på ett år, men säger också att det finns sånt man inte kan räkna med. Ett exempel som skulle kunna fördröja arbetet ytterligare är om man under arbetet hittar något som har med arkeologi att göra.

– De praktiska delarna ska vi kunna komma igång med så fort som möjligt och det mesta borde vara klart till den 25 oktober nästa år, säger Ulf Kullin.

Var de åtta parkeringsplatserna ska vara är inte klart än, berättar han. Han säger dock att det kan bli en kombination av att ta över befintliga parkeringsplatser och att bygga nya.

– Vi behöver jobba med den frågan och komma överrens om var de ska vara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!