Anhörig hotade poliser efter mordet på Skyttegatan

En släkting till den man som just nu står inför rätta åtalad för mord kommer ockås att åtalas. I samband med utredningen har han hotat två poliser.

Den misstänkte har bland annat ofredat två polismän genom att sikta på dem med en grön laserpekare.

Den misstänkte har bland annat ofredat två polismän genom att sikta på dem med en grön laserpekare.

Foto: Terje Bendiksby/TT

Västervik2020-05-15 09:32

Det var när släktingar till den mordmisstänkte mannen hämtades till förhör den 8 oktober som en manlig släkting uppträdde hotfullt.

Han gjorde klart att om något hände de som släktingar som togs in för förhör så skulle han "plocka er en efter en" och "bomba polishuset". I åtalet gör åklagaren bedömning att det var hot som syftade till att skrämma upp de två poliser som genomförde hämtningen.

Några månader senare fick två andra poliser bekymmer med mannen. Poliserna färdades i en polisbil i området kring Esplanaden och Midgård i Västervik. Under en period av 20 minuter utsattes de fyra gånger av att mannen riktade en grön laserpekare mot polisbilen och polismännen.

Pekaren hade klassningen 3B. Det betyder att strålen är så stark att den kan skada synen på cirka 50 meters avstånd. Enligt information på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida kräver pekare av den klassningen tillstånd. I bevisningen ingår en karta där polismännen prickat ut platserna där de utsattes för laserstrålarna. Vid det närmaste tillfället var avståndet mellan dem och den misstänkte runt 50 meter.

I åtalet ingår ytterligare två punkter. Natten den 22 april 2019 togs han för olovlig körning med en moped på Fabriksgatan i centrala Västervik. När han stoppades upptäckte man att han hade 77 skarpa patroner vapenammunition på sig. Han åtalas därför även för brott mot vapenlagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!