Åbro, Byggmax och Carlsberg – aprilskämten haglade

När vi kom till jobbet i dag så var mejlboxen full av pressmeddelanden med fantastiska nyheter. De hade en sak gemensamt: De var inte sanna.

Kallbad på sommarland, öl på mackan och fridykning i någon av Åbros öltankar. Några exempel från årets aprilskämt.

Kallbad på sommarland, öl på mackan och fridykning i någon av Åbros öltankar. Några exempel från årets aprilskämt.

Foto: TT

Västervik2023-04-01 15:59

Har du drömt om att få simma i öl? Då har du snart chansen. Åbro i Vimmerby kommer att erbjuda fridykning i någon av företagets öltankar.

– Detta innebär att besökaren får en transparent inblick i hur öltillverkningen går till samtidigt som vi erbjuder ett minne för livet i anknytning till Åbro Bryggeri, något som vi ser positivt på i varumärkesarbetet, sade Cornelia Dunge, marknadschef på Åbro Bryggeri. 

Bryggerikonkurrenten Carlsberg ville även berätta om förnyelse denna lördag: Som ett alternativ till glasflaska och aluminiumburk kommer företaget att erbjuda öl på tub.

– Nu kan du alltså bre ut en klick öl på ägget eller frukostmackan och njuta av smaken av en kall, skummande ljus lager, lovade företaget i sitt pressmeddelande.

Företag i den svenska besöksnäringen brukar hoppas på en varm sommar. Så inte Skara sommarland som planerar att hoppa på kallbadstrenden med Skara Ice Cold. En fördel med att satsa på kallbad skulle vara att sommarlandet skulle kunna starta tidigare på säsongen.

Till sist meddelade byggkedjan Byggmax att man efter 24 år byter tillbaka till sitt ursprungsnamn: Gunnars Byggnetto.

– Det var ett förhastat beslut att byta namn från Gunnars Byggnetto till Byggmax, när det begav sig för 24 år sedan. Gunnars Byggnetto är genuint och ”fräsigt” och konkurrerar på en helt annan nivå, sade Sanna Westman, marknadschef på Byggmax, i ett pressmeddelande.

Sanningen är att även fortsättningsvis lär det stå Byggmax på skylten till byggvaruhuset. Man kan nog även dricka en Åbro utan att oroa sig för om drycken delat tank med en svettig frisimmare. Skälet till marknadsavdelningarnas flit en lördagsmorgon var datumet: 1 april.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!