Ägarskifte i stor lokal industri

Ulf Åberg lämnar över ägarskapet av industrin Totebo AB till duon Martin Johansson och Marcus Samuelsson.

Ulf Åberg (t v) har sålt Totebo AB till Martin Johansson och Marcus Samuelsson.

Ulf Åberg (t v) har sålt Totebo AB till Martin Johansson och Marcus Samuelsson.

Foto: Totebo AB

Totebo2019-06-25 17:11

Den nye delägaren Martin Johansson har inte köpt grisen i säcken. Han har varit anställd på Totebo i tio år, varav de senaste fyra åren som vd. Han är glad när vi når honom för en kommentar till affären:

– Det känns oerhört stimulerande.

Den andre delägaren Marcus Samuelsson är välkänd för Vimmerbyborna: Under många år aktiv i detaljhandeln och ägare till en rad Intersportbutiker runt om i Småland. Även om han lämnat den branschen numera finns det en annan sportanknytning: Ordförandeskapet i Vimmerby Hockey. Sedan tre år tillbaka sitter han i Totebos styrelse.

Martin Johansson säger att de anställda under den närmaste tiden kan vänta sig business-as-usual.

– Vi står inför en semesterperiod. Jag och Marcus får ägna sommaren åt att dra upp strategier.

Han säger att läget för företaget ser ljust ut. Fabriken är specielicerad på planmöbler, och man fungerar som underleverantör åt olika möbeltillverkare. För fyra år sedan antog man en ny strategi.

– Vi ville minska beroendet av en stor kund, och har breddat oss. Det har varit framfångsrikt, säger Martin Johansson.

Säljaren Ulf Åberg har varit starkt förknippad med Totebo AB under många år som både vd och ägare. I pressmeddelandet från företaget säger han:

– Vi ser detta som ett viktigt strategiskt beslut för Totebos framtid, Martin och Marcus har alla förutsättningar och egenskaper som krävs för att driva Totebo AB framåt med bibehållen konkurrenskraft. Att de dessutom kommer från orten ser jag som en stor fördel. Jag önskar dem all lycka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om