Lindriga skador vid våldsam krasch

En minibuss med åtta personer körde av vägen och voltade på E22 i vid gränsen mot Västerviks kommun. Alla klarade sig undan med som mest lindriga skador.

Olyckan på E 22 inträffade på Valdemarsvikssidan vid kommungränsen mot Västervik.

Olyckan på E 22 inträffade på Valdemarsvikssidan vid kommungränsen mot Västervik.

Foto: Sarah Olsson

Valdemarsvik2018-08-07 11:21

Det var vid 11.15-tiden som larmet inkom från SOS. En minibuss med åtta personer hade då kört av vägen och voltat i norrgående riktning på E22 i Valdemarsviks kommun, i höjd med Stockebäck nära den södra kommungränsen.

Polis, räddningsjänst och så många som åtta ambulanser larmades till platsen, då det visade sig att åtta personer färdats i minibussen.

Fem av dessa var barn, och samtliga inblandade fördes till sjukhus. Enligt initiala uppgifter från ambulanspersonalen skulle två av dem ha varit allvarligt skadade, medan de övriga klarat sig undan med lindriga skador.

Senare under måndagen kunde Region Östergötland meddela att ingen blivit värre än lindrigt skadad, och att fyra personer klarade sig helt oskadda. Dessa, tillsammans med två av dem som var lindrigt skadade, kunde lämna sjukhuset redan under tisdagen.

De två övriga, en ettårigt flicka och en 41-årig kvinna, ådrog sig lindriga skador. De skulle få kvarstanna på sjukhuset för observation.

Samtliga drabbade är hemmahörande i Västerviks kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!