De hyllades – efter räddningsinsatsen

Kommunledningen bjöd AME och oljesanerarna på tårta som tack för hjälpen.

Jonny Jansson och Jan Palmgren tar för sig av tårtan.

Jonny Jansson och Jan Palmgren tar för sig av tårtan.

Foto: Valdemarsviks kommun

Valdemarsvik2018-09-03 11:56

Kvintetten Bengt Söderhagen, Jan Palmgren, Jonny Jansson, Lars Ukne Johansson och Alexander Lindén kan blicka tillbaka på tre hektiska augustiveckor i Flatvarp. Bakgrunden var att fartyget Makassar Highway gått på grund och läckte olja som nådde Torrö naturreservat.

Kommunchefen Monica Hallberg passade även på att tacka övriga medarbetare på Arbetsmarknadsenheten som fick mer att göra.

– Måndagen den 6 augusti frågade jag er chef Richard Olovsson om vi kunde skicka medarbetare till saneringsområdet. Jag fick svar omgående och dagen efter inledde ni saneringsarbetet. Det imponerade stort, inte bara på mig utan även på våra samarbetspartners, sade hon i torsdags.

Bengt Söderhagen var en av dem som ingick i saneringsteamet bland kobbar och skär. Han beskrev känslan av att försöka torka alla stenar rena från olja under tiden som han och kollegorna tvingades bära tjocka skyddskläder när sommar-Sverige var som varmast.

– Det var mycket olja på bergen och bland tången. Jag blev svart om handskarna så fort jag satte ned händerna. Tack och lov fick vi upp det mesta av oljan. Att få beröm för insatsen vi gjorde på så kort tid känns bra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!