Utställning från förskolornas spaning

Samtliga förskolors barn visar nu sin kreativitet på biblioteket i Kisa. Jag vad är det Kisa yngre medborgare har haft spaning på. Gå till biblioteket får ni svaret.

Förskolechef Karin Olsson

Förskolechef Karin Olsson

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-03-17 13:00

– Vi har haft utställningen "Förskolorna i Kisa spanar" i tio års tid och den har blivit en tradition att visa vad våra förskolebarn sysslar med på skolan, säger Marie Greveus, förskollärare och sammanhållande länk för utställningen.

Det är drygt 200 barn från ett till fem år på förskolorna Tornhagen, Berget, Trollsländan, Arken och Himlabacken som ställer ut både stort och smått på biblioteket i Kisa.

– Förskolorna har varit ute på spaning om kompisskap. Utställningen berör bland annat om värdegrundsarbete, samarbete, hälsa, språket, känslor och matematik. Det handlar om upplevelser med kroppen och mycket att vi måste röra på oss, säger Marie Greveus.

Karin Olsson är förskolechef:

– Det är roligt att man visar upp vad man gör på förskolan. Utställningen är ett sätt att synliggöra för allmänheten vad man arbetar med på förskolorna.

Förskolan Berget har målat en stor älg och framför den staplat tio mjölkkartonger.

– Så många kartonger gick det åt och då har man jobbat med att måla och även fått inslag av mattematik, säger Marie Greveus.

Tornhagens förskola har varit i skogen och plockat kottar och gjort sina gena fantasifåglar.

– Välkomna till er egen utställning alla barn. Utställningen är för att visa att ni finns och vad ni gör på era förskolor, sa Marie Greveus och så var barnens utställning invigd.

Lars-Göran Bexell

lars-goran.bexell@ostmedia.se

Färg och form
Färg och form
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om