Våldsamt vid eritreansk sammankomst i Norge

En eritreansk sammankomst i Kristiansand i södra Norge upplöstes av polisen på lördagseftermiddagen efter att situationen blivit våldsam.

Det var stökigt och våldsamheter i Kristiansand i södra Norge på lördagseftermiddagen när två eritreanska grupper drabbade samman.

Det var stökigt och våldsamheter i Kristiansand i södra Norge på lördagseftermiddagen när två eritreanska grupper drabbade samman.

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT

Norge2023-11-25 21:18

– På grund av fara för säkerhet och liv och hälsa har polisen tillsammans med arrangören kommit överens om att evenemanget ska avslutas och att festlokalen evakueras, säger kanslichef Vidar Arnesen i Agder polisdistrikt.

Våldsamheterna började vid 17-tiden då ett stort antal människor kommit till lokalen och försökt stoppa sammankomsten. Inne i lokalen befann sig mellan 50 och 100 personer.

Inför lördagens tillställning hade polisen tips om att det kunde bli bråk, vilket skett vid liknande tillställningar på andra håll i Norge – samt i flera andra länder, bland annat i Sverige. Bakgrunden är en pågående konflikt mellan regimkritiska eritreaner som bor i andra länder och vad dessa anser vara regimvänliga föreningar i samma länder.

– Det är en allvarlig händelse och den är fortfarande under utredning. Över 200 personer har stått utanför lokalen och försökt stoppa festen. Polisen har ingen överblick över om det finns skadade personer, fortsätter Arnesen.

Polisen bekräftar också att man använde tårgas för att få kontroll över situationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!