Finns en ny plan: Så tänker Albäcksskolan

Albäcksskolan fortsätter med fjärrundervisning även nästa vecka. Där efter får årskurserna komma in växelvis.

Karolina Karlsson är rektor på Albäcksskolan, som beslutat förlänga distans- och fjärrundervisningen ytterligare en vecka. Där efter får årskurserna komma in växelvis, en vecka var fram till sportlovet.

Karolina Karlsson är rektor på Albäcksskolan, som beslutat förlänga distans- och fjärrundervisningen ytterligare en vecka. Där efter får årskurserna komma in växelvis, en vecka var fram till sportlovet.

Foto: Charlotte Madestam

Undervisning och lärande2021-01-21 08:11

Ett beslut som fattats tillsammans med politiker och skolchef Martin Snickars.

– Vi har valt att fortsätta fjärr- och distansundervisningen även vecka fyra, säger rektor Karolina Karlsson. Därefter kommer årskurserna att vara växelvis på skolan, en vecka var till sportlovet. På så sätt har vi möjlighet att bättre hålla avstånd, samtidigt som eleverna får en mer normal vecka. Framförallt för de praktiska ämnena är det positivt.

Ett 25-tal elever som behöver extra stöd plus särskolan är redan inne på skolan och kommer fortsätta vara det.

– Som mest kommer det vara ett 150-tal elever på skolan. Vi säger också att undervisar man inte i den aktuella årskursen en dag, ska man försöka arbeta hemifrån.

Smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelins rekommendation, att länets högstadieskolor ska undervisa på distans, går ut på söndag. Den rekommendationen kommer inte att förlängas.

Vad får er att fortsätta med fjärrundervisning en vecka till?

– Vi har tyvärr inte sett den nedgången av smittspridning i kommunen som önskat, samtidigt som fjärrundervisningen fungerar bra. Därför förlänger vi en vecka till, så hoppas vi se en annan trend efter det. Vår förhoppning är att vi ska ha en vanlig skolgång efter sportlovet.

Har ni fått några reaktioner på beslutet?

– Några föräldrar, som hade hoppats att vi skulle öppna skolan som vanligt igen, har undrat varför vi gör så här. Enskilda föräldrar är oroliga för sina barn. Tycker man inte riktigt det fungerar, erbjuds eleven att komma till skolan, säger Karolina Karlsson.

Karta: Albäcksskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!