Om satsningen lyckas kommer att framgå i introduktionen på New York-börsen, planerad till den 9 maj.

Värderingarna framgår av de nya villkor som Uber presenterat för marknaden med två veckor kvar till introduktionen.

Jämfört med när Uber tog in nytt kapital i fjol har värderingen höjts. Då låg den på 76 miljarder dollar. Men den är samtidigt väsentligt lägre en de beräkningar som bankfolk angav som riktmärke i fjol när börsintroduktionen diskuterades. Då talades det om värderingar kring 120 miljarder dollar.

Uber-konkurrenten Lyft, som säljer liknande transporttjänster i USA och Kanada, introducerades på Nasdaq-börsen i mars. Lyft-aktien har dock tappat en dryg femtedel av sitt värde sedan börsnoteringen då investerare tvivlar på bolagets möjligheter att bli lönsamt.

Frågetecken kring lönsamheten är ett problem även för Uber, som säljer sina biltransporter via olika appar i 70 länder runt om i världen.

Av handlingarna som nu offentliggjorts framgår att Uber räknar med att årets första kvartal kommer att resultera i en nettoförlust på 1,0–1,1 miljard dollar. Intäkterna under kvartalet beräknas till 3,0–3,1 miljarder dollar.

Under sista kvartalet 2018 registrerades enligt bolaget totalt 1,5 miljarder resor i Ubers olika plattformar runt om i världen. Och för hela 2018 lyfte intäkterna för Uber med 42 procent till 11,3 miljarder dollar.

Under 2017 låg tillväxten för omsättningen på 106 procent.