1200 besökare väntas under dagens premiär

Idag öppnar Astrid Lindgrens Värld. 1200 besökare förväntas dyka upp för att se föreställningar och vandra runt i miljöerna.  

Idag öppnar Astrid Lindgrens Värld. Till premiären har 1200 av totalt 1500 biljetter sålts.

Idag öppnar Astrid Lindgrens Värld. Till premiären har 1200 av totalt 1500 biljetter sålts.

Foto: Magnus Strömsten

Turism & besöksnäring2020-06-17 06:00

–Vi la öppningen på en onsdag för att det inte skulle bli för mycket, berättar marknads- och försäljningschef Lena Möller. 

–Det känns som att vi är redo. Vi har verkligen gått igenom hela parken på många nya sätt. Vi har satt upp skyltar och handspritsstationer, spritat miljöer överlag och satt upp kö-fållor. Vi har också sett till att vi kommer vara många ute för att se att allt fungerar. Det kommer säkert att bli vissa justeringar men det blir det ett normalt år också.

1500 besökare är maxtaket för hur många som parken valt att ta in samtidigt. Till skillnad mot tidigare år måste därför alla biljetter köpas i förväg.

–Vi släpper biljetter varje måndag och då är folk på direkt. Nu har semestertiderna inte riktigt börjat än men vi märker att det är en stor efterfrågan speciellt på juliveckorna och på helgerna. Så där tror jag att vi kommer ha fullbokat, berättar Lena.

Trots att reserestriktionerna på två timmar slopats är parkens boenden inte fullbelagda. 

– Vi märkte det framförallt på telefon när de släppte på restriktionerna och ser att intresset för dem ökar i slutet av juni och juli. Vissa dagar kan beläggningen vara upp mot 90 procent men annars ligger den generellt mellan 50-70 procent. Jag tror att det beror på att många inte fått klarhet i hur det ser ut med sina semestrar och en del undrar säkert hur det blir med alla restriktioner. Det är verkligen ett annorlunda år i år.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!