Syjunta och utställning på Knastorp

På Knastorps kulturcafé utanför Tuna blir det syjunta på söndag. En utställning kombineras med chansen att prova på traditionellt hantverk.

En installation av handarbeten gjorda av Britta Grahn.

En installation av handarbeten gjorda av Britta Grahn.

Foto: Privat

Tuna2018-10-04 13:00

Kicki Willysson driver Knastorps kaffe och kultur där evenemang som teater och utställningar äger rum. På söndag eftermiddag är det hantverk i form av stickning, knypplig och vävning som står i fokus.

– Idén kom från Britta Grahn som har en bakgrund som folkhögskolelärare och är väldigt duktig på hantverk. En rad alster av henne och Marie Widén har vi gjort små installationer av och visar som en utställning i samband med syjuntan på söndag. Britta kommer även att finnas på plats på söndag som handledare för den som vill lära sig mer om det traditionella hantverket, säger Kicki Willysson som redan märkt av ett stort intresse.

– Det är många som visat intresse. Det vore kul om yngre människor också tog chansen att komma. Man kanske har ett minne av de där raggsockorna man fick i julklapp av farmor eller mormor, men vi vill visa hur mycket jobb som ligger bakom för att få till ett par. Blir det lyckat är det möjligt att syjuntan kan bli ett återkommande evenemang, säger Kicki Willysson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om