Snart går Tuna Baluns av stapeln

Magiker, godisregn, marknad, loppis, dans och sprakade eldshow… Nu blir det riktig baluns i Tuna, från morgon till kväll. ”Vi satsar stort”, säger Kent Svensson i festkommittén bakom nya Tuna Baluns.

Melker Djurstedt utgör ena halvan av Per Melkerz. När Tuna Baluns går mot natt äntrar de scenen.

Melker Djurstedt utgör ena halvan av Per Melkerz. När Tuna Baluns går mot natt äntrar de scenen.

Foto: Martina Lingefjord/Arkiv

Tuna2018-08-31 18:00

Traditionella Tuna Möte förde en tynande tillvaro. Nu tar IFK Tuna ett helt nytt grepp, med ett sprillans nytt koncept.

– Alternativen var att satsa helstort, lägga ner alltihop eller hitta något nytt. Valet föll på att flytta arrangemanget till 1 september istället för midsommartid och göra det till nya Tuna Baluns, säger Kent Svensson i festkommittén, som jobbat med att få ihop ett minst sagt varierat program.

Balunsen börjar med familjevänliga attraktioner och aktiviteter på Tunhamra som godisregn, underhållning, uppvisning av Vimmerby sportdansklubb och livemusik.

– Utöver det blir det traditionell marknad med ett 25-tal knallar, en tre gånger så stor loppis som tidigare och massor av olika lokal företag som visar upp sig och sin verksamhet. Det ska finnas något för alla åldrar. Det är både ponnyridning och hoppborg, yxkastning och bollplank och gatumusikanter på hela området för spridande av god stämning.

På kvällen blir det ”redig” marknadsfest med folkparkskänsla.

– Jag törs lova att vi nog slår rekord i antal kulörta lyktor och det blir mat- och öltält och flera band, exempelvis PerMelkerz med Per Solberg och Melker Djurstedt, lokala musiker som båda är ”kända från tv”.

Kvällen avslutas med pampig oljefatsspelning och sprakande eldshow.

– Eldningsförbudet hävs ju lägligt nog.

Ni spänner bågen, med andra ord?

– Ja, nu gör vi ett försök att göra det här till något riktigt stort. Vi hoppas på massor av folk och det blir buss till och från Vimmerby, Smalspåret kör extra turer från Västervik och Hultsfred både under dagen och kvällen och man kan åka vagn efter traktor eller limousine till festområdet.

Och vädret?

– Det blir bra. Vi har beställt 25 grader och sol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!