Så många såg julshowerna i Tuna

Drygt 1 100 personer såg julshowerna i Tuna bygdegård. "Ja, jösses vilken succé! Vi är så glada och tacksamma", säger Åke Hammarskjöld i arrangerande Rayday. Men det blir inte någon fortsättning i Tuna nästa år, fastslår han.

Per Backstad och Elin Namnieks sjunger på julshowen.

Per Backstad och Elin Namnieks sjunger på julshowen.

Foto:

Tuna2018-12-18 13:04

Redan 2017 stod det klart att Rayday skulle sätta punkt för julshowen i Tuna efter årets föreställningar. Det återstår att se vad som händer nästa år.

– Inget är klart än. Men vi är supernöjda med julshowerna i Tuna. Det var fullsatt sex gånger – och det var extra roligt att se stadsbor i publiken, som hade åkt till landsbygden för att se showerna. Det fanns intresse för ännu fler shower i år – men det gick tyvärr inte att få till det, säger Åke Hammarskjöld.

– Vi är ett bra gäng, med bra kemi. Målsättningen var att folk skulle trivas och må bra – och så blev det. Publiken har lämnat lokalen med ett stort leende på läpparna.

Showerna har varit drygt två timmar långa, inklusive paus, och de har genomsyrats av både musik och humor. Åskådarna fick, bland annat, se parodier på USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

– Vi är nöjda. Det har varit helt suveränt att få jobba med vårt team tillsammans med Rayday. Och vi har bara fått beröm och positiva kommentarer från publiken. Förhoppningsvis kan Rayday komma tillbaka ett annat år, säger Thomas Hjelm, Tuna bygdegård.

– Självklart ville vi ha dem nästa år också – men samtidigt är det mycket ideellt arbete som läggs ned. Vi kan behöva en liten paus, även om julshowerna ger klirr i kassan.

Hur mycket har ni dragit in i år?

– Mellan 200 000 och 300 000 kronor.

Det var full fart från början till slut under julshowen i Tuna bygdegård.
Det var full fart från början till slut under julshowen i Tuna bygdegård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om