Alfred Svensson i ny tv-debut

Under måndagen var det premiär för tv-serien "The Journey - 15 dagar i Nepal" på Viaplay. En av de åtta deltagarna är Alfred Svensson från Tuna.

Alfred Svensson deltar i  "The Journey - 15 dagar i Nepal". "Det var en väldigt fin resa med fantastisk natur och unika upplevelser. Så jag hoppas att det blir intressant att titta på", säger han.

Alfred Svensson deltar i "The Journey - 15 dagar i Nepal". "Det var en väldigt fin resa med fantastisk natur och unika upplevelser. Så jag hoppas att det blir intressant att titta på", säger han.

Foto: Tashi Sherpa/Ida Carlwe

Tuna2022-08-15 19:00

Alfred Svensson är mest känd från tv-serien Leif & Billy. Nu kan han ses i ett helt nytt sammanhang. Tillsammans med fem andra kända ansikten vandrar han i Nepal.

– Det var jättespännande och en otrolig upplevelse att få vara med om. Så det blir spännande att se, säger han.

Peter Stormare, Izabella Scorupco, Therese Alshammar, Roy Fares, Kristina ’Keyyo’ Petrushina är de övriga deltagarna.

– Det här är det första jag har gjort i reality-genren. Jag är van att annars vara i en karaktär och nu medverkar jag som mig själv. Det var lite speciellt, samtidigt inte så svårt. Det var ju egentligen bara att vara sig själv.

Normalt är Alfred Svensson van att ha full koll på allt material. Med Leif & Billy gör han och kollegan Klas Eriksson allt från manus till klippning. 

– Jag är så van att vara med från ax till limpa så det finns en viss nervositet. Här åkte jag dit, deltog och åkte hem. Så det är speciellt att inte veta hur materialet har satts ihop och hur jag framställs. Men jag tror att det blir bra. Formatet bygger inte på att det ska vara drama mellan oss deltagare utan att var väldigt genuint.

Framåt är han öppen för att det kan bli mer inom samma genre.

– Med reality måste man utgå ifrån om det är något som man själv vill göra, och tänka bort att det blir tv-program. Att få vandra i Himalaya är en unik chans. Så det var självklart att hoppa på. Så länge det är roliga upplevelser kan jag tänka mig att göra mer av den här typen av tv.

Alfred Svensson, nybliven 30-åring, trivs med livet och att han får jobba med det han älskar.
Alfred Svensson, nybliven 30-åring, trivs med livet och att han får jobba med det han älskar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!