Mysigt och lite kusligt när häxan kom till lövparken

På lördagen kom Kronobergs-häxan fram från sitt gömsle och delade ut godis till de barn som vågat sig till Tuna lövpark på självaste Halloween.

Vuxna från vänster: Millan Holmberg, Sandra Näslund och Jonathan Rocklöv. 
Barn från vänster: Axel Holmberg, Algot Holmberg och Loke Rocklöv.

Vuxna från vänster: Millan Holmberg, Sandra Näslund och Jonathan Rocklöv. Barn från vänster: Axel Holmberg, Algot Holmberg och Loke Rocklöv.

Foto: Sofie Olsson

Tuna2020-11-01 11:00

Bakom den krokiga häxnäsan döljer sig Cecilia Åkesdotter. 

– Jag har varit häxa hela mitt liv. Jag började på scenen i Tuna bygdegård 1978, det var mitt senaste framträdande, berättar Kronobergshäxan som Cecilia Åkesdotters häx-karaktär kallar sig. 

Loke Rocklöv, Axel och Algot Holmberg är några av de barn som kommit till lövparken för att träffa häxan och gå tipspromenad. 

– Hon var läskig, säger Axel Holmberg om häxan, men det håller inte hans bror Algot med om:

– Jag tyckte inte hon var läskig, säger han. 

Loke Rocklöv har firat Halloween hela dagen och mer ska det bli berättar han:

– Vi ska ha Halloween-disco när vi kommer hem. 

Efter bara en dryg halvtimme sedan man tänt upp grillen och häxan dykt upp så hade dryga 20-talet barn kommit till parken för att delta. Christer Thunfjärd är ordförande för Tuna Hembygdsförening och Bygdegårdsförening, han är nöjd med uppslutningen.

– Det här har vi aldrig sysslat med innan, det är helt nytt i föreningen, det är alltid bra när folk kommer med nya idéer. Det sker inte så mycket i bygden nu och det här är en utomhusaktivitet så vi tänkte att vi testar. 

I och med corona så har det varit få aktiviteter i Tuna och uthyrningen av bygdegården har helt stannat av.

– Vi vet inte när vi kommer igång så det är kul att kunna arrangera något. Blir det lyckat så kan vi kanske anordna det nästa år igen, säger Christer Thunfjärd. 

Tuva Holgersson som dagen till ära är en fladdermus, vågar sig fram till häxan tillsammans med sin mamma Mirja Holgersson, för att få en godispåse.
Tuva Holgersson som dagen till ära är en fladdermus, vågar sig fram till häxan tillsammans med sin mamma Mirja Holgersson, för att få en godispåse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!