Medborgarförslag: Här vill han få till ett utegym

Börje Karlsson som bor nära motionsslingan i Tuna ser dagligen löparfolk ta ut stegen. Men han vill att fler ska få chansen att träna fler muskler än bara benen.

Börje Karlsson i Tuna vill se ett utegym i anslutning till motionsslingan. Bilden är en genrebild.

Börje Karlsson i Tuna vill se ett utegym i anslutning till motionsslingan. Bilden är en genrebild.

Foto: Jessica Gow / TT

Tuna2021-03-11 11:50

– Jag ser bara löparfolk men det är så mycket annat folk som behöver den extra motionen också. Ett litet utegym vore alldeles ypperligt, säger Tunabon Börje Karlsson som nu har skickat in ett medborgarförslag till kommunen om att han vill se ett utegym på orten.

Han flyttade för två år sedan till Tuna från Nykvarn. Det var erfarenheten från hans tidigare bostadsort som gjorde att idéen väcktes till medborgarförslaget.

– I Nykvarn var det också en diskussion om ett utegym som sen kom på plats och det blev populärt så in i bomben. Det var ett enklare utegym, inget påkostat med tryckimpregnerat utan normala stockar, rep och traktordäck.

Var skulle du vilja att ett utegym placerades i Tuna?

– Det finns en liten höjd, drygt 200 meter in på motionsslingan och där finns en plats vid ett hygge som det skulle passa bra på, säger Börje Karlsson och fortsätter:

– Det skulle också gynna turisterna som är på ställplatsen som kanske vill motionera efter att de har suttit still i bilarna hela dagen. 

Han ser också en fördel med ett utegym just i pandemitider.

– I de här tiderna så kan vi inte gå in i några större gym och träna, så det vore bra med ett utegym.

Nu hoppas han på att kommunen bifaller medborgarförslaget om ett utegym, eller åtminstone ger stöd till att uppföra ett.

– Får vi stöd kan vi väl pussla ihop ett själva. Det är en jädra energi i det här samhället, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!