Julshow drar folk till Tuna

Bygdegårdsföreningen i Tuna och bandet Rayday har visat att det går att locka folk som vill roa sig från stan till landsbygden genom att sälja ut sin julshow.

Rayday och Elin Namnieks lockar folk till Tuna med en julshow.

Rayday och Elin Namnieks lockar folk till Tuna med en julshow.

Foto: Linn

Tuna2018-11-28 05:00

Ifjol testades konceptet med julshow i bygdegården i Tuna och responsen blev mycket bättre än Åke Hammarskjöld från Rayday som var initiativtagare, kunde ana.

– Vi var osäkra om det skulle fungera på en mindre ort, men det blev en publiksuccé med fyra utsålda kvällar. I år såldes sex föreställningar i stort sett slut på en gång och intresset hade räckt för flera kvällar om det varit möjligt, säger Åke Hammarskjöld.

Varför är det så populärt?

– Jag tror det är flera faktorer som förklarar. Folk gillar genuina julbord och bygdegården gjorde ett fantastiskt jobb med mat och atmosfären. Sedan har Tuna fått ett gott ryckte med alla sina aktiviteter, det får jag höra av många. Sen var det många som gillade underhållningen och det är vi såklart glada för, säger Åke Hammarskjöld.

– Det är häftigt att locka folk från stan att komma ut till landsbygden och roa sig och inte tvärtom. Totalt kommer äver 1 000 personer besöka de sex kvällarna vi kör.

Mia Sethsson från arrangerande bygdegården i Tuna ser fram emot att ta emot alla besökare.

– Visst var det mycket jobb förra året men det var roligt. Vi fick fantastisk respons och det stärkte oss som förening, så det var klart att vi ville köra igen, säger Mia Sethsson i ett pressmeddelande.

Rayday gästas under showen av Lisa Sandstedt, Elin Namnieks och Per Solberg, som är högaktuell deltagare i tv4-programmet Bonde söker fru.

– Per var med ifjol också, men i år får vi pressa honom på hur det går med kärleken också, säger Åke Hammarskjöld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om