Flammande final för ny fest

Tuna Baluns blev en riktig höjdare. Från tidig förmiddag till långt in på natten var det full rulle på idrottsplatsen.

Foto: Olof Crlson

Tuna2018-09-02 15:00

– Här är gott och väl över 200 personer i kväll, sa en riktigt nöjd Kenth Svensson, när tidningen träffade honom som hastigast mellan två uppträdanden på lördagskvällen. Vi har nått vårt mål. Det är jätteroligt.

Den här allra första upplagan av Tuna baluns, den lär säkerligen få efterföljare, fick en flammande avslutning.

Showgruppen Crash, med Sören Reichenberger i spetsen, serverade en eldshow. Till ett taktfast ackompanjemang från oljefatsorkestern, fick publiken se en eldslukerishow som sällan eller aldrig skådats på Tunhamra.

Men för att börja från början, redan på tidig förmiddag var det ett drygt 20-tal försäljare som packade upp sina varor på ängen intill idrottsplatsen. Tonvikten på utbudet låg helt klart på hantverk av olika slag. Tanken från arrangörerna var att visa upp vad trakten har att erbjuda, allt från lenaste honung till hårdaste smide.

Dessutom var en lång rad företag från hela Vimmerby kommun representerade och visade upp både bilar, fyrhjulingar och mycket annat.

Det fanns även aktiviteter för både de yngsta och de lite äldre, exempelvis godisregn och yxkastning.

Mitt i alltihop fanns Supporterklubbens stora loppistält där det gjordes ett och annat fynd under dagens.

På stora dansbanan hände det också saker. Till exempel en fartfylld dansuppvisning av Vimmerby Sportdansklubb, som låtvalet till trots inte visade några exempel på "fuldans".

Som avslutning på dagen ordnades en riktigt gammaldags marknadsfest, med massor av musik och dans i kulörta lyktors sken. De lokala favoriterna Misters and Sisters bjöd på ett minst sagt blandat program, med allt från Pärleporten till hårdrock. De avlöstes sedan på scenen av än fler lokala favoriter. PerMelkerz, som trots sitt dansbandsklingande namn inte alls spelar dansmusik. Däremot, visade det sig, går det bra att dansa till irländskt också. Speciellt när det serveras med en Småländsk touch.

Marknaden i Tuna har gamla anor, men på senare år hade den börjat "gå ut sig", Så arrangerade IFK Tuna ville förändra, förnya. Det lyckades.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om