Hyllningskonsert engagerade både på plats och online

I helgen fylldes Tuna kyrka när en konsert hölls för Agneta, kvinnan som varit försvunnen sedan i somras. Nu fortsätter engagemanget på sociala medier där konserten streamades live.

Under lördagen var Tuna kyrka fullsatt, men intresset var stort även på sociala medier där konserten livesändes.

Under lördagen var Tuna kyrka fullsatt, men intresset var stort även på sociala medier där konserten livesändes.

Foto: Sofie Olsson

Tuna2023-02-13 12:00

Med fyllda kyrkbänkar och stor värme anordnades den hedrande konserten under söndagen. Åke Hammarskjöld, en av initiativtagarna till konserten, berättar att eftermiddagen gick enligt planerna. Enligt honom blev det en fin stund med mycket känslor inblandade.

– Det var väldigt rörande att se engagemanget från alla, både musiker, tekniker och andra som ställt upp på ett fint sätt, säger han.

Förutom det femtontal musiker som uppträdde ideellt jobbade även sex tekniker under dagen, bland annat med att se till att konserten kunde streamas live via Facebook. Det klippet ligger länkat på plattformen för den som vill ta del av evenemanget i efterhand.

– Över 700 personer tittade på det direkt när det sändes, vilket är jättehögt för att vara live. Nu efteråt är tittarsiffran redan uppe i flera tusen så intresset är väldigt stort.

Det betyder att många fler än de cirka 300 åskådare som rymdes i kyrkan har tagit del av den känslofyllda stunden. Att så många människor har engagerat sig har lett till intäkter som oavkortat ska gå till den försvunna kvinnans familj och deras sökinsatser. Så fort våren kommer och isarna har släppt är nämligen planen att återigen gå igång med dykarinsatser, vilket gör att varje krona är viktig.

– Mycket pengar har samlats in, vilket både vi och familjen är tacksamma för, avslutar Åke Hammarskjöld.

Amena Alsameai var en av artisterna som uppträdde ideellt under kvällen.
Amena Alsameai var en av artisterna som uppträdde ideellt under kvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!