Tre omkomna i våldsam frontalkrock

Tre personer omkom i en kraftig frontalkrock på väg 127 utanför Sävsjö. En av de omkomna är hemmahörande Ydre kommun.

 Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Arkivbild / Robin Fornas

Östergötland2019-12-26 14:48

Strax innan klockan två på natten mot annandagen larmades polisen om en kraftig frontalkrock på väg 127 öster om Sävsjö. När polisen kom till platsen stod en av de mycket illa tilltygade bilarna kvar på vägen och den andra låg uppochner i ett dike.

I den ena bilen färdades fyra personer. Två män i 20–årsåldern som färdades i framsätena omkom på platsen. Två tonåringar, som färdades i baksätet, fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö där de vårdas på intensivvårdsavdelningen. Deras tillstånd beskrivs som allvarligt, men stabilt. En av de avlidna är hemmahörande i Ydre kommun och de andra i Jönköpings län. 

I den andra bilen färdades en ensam man i 50–årsåldern hemmahörande i Jönköpings län. Även den mannen omkom på olycksplatsen. Samtliga anhöriga har underrättats. 

Polisen ser i nuläget ingen uppenbar orsak till att olyckan inträffade. 

– Det finns inga rapporter om att det skulle ha varit halt på platsen eller något vilt i närheten av olycksplatsen, det är sådant som får komma fram i utredningen, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Polisen kommer snarast att utreda ärendet närmre.

– Vi ska prata med flera personer. Det kan hända att det finns vittnen, vi kommer prata med räddningspersonal och så småningom kommer vi att prata med de som skadades, säger Monica Bergström.

Polisen har tagit båda bilarna i beslag för en teknisk undersökning i den utredning av olyckan som är påbörjad. Utredningen är rubricerad som vårdslöshet i trafik.

Karta: Väg 127 Sävsjö (platsen är inte exakt)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!