Sökte kärleken i TV – fick 230 brev

”Bonde söker fru” är TV4:s populäraste program. Susanna Karlsson, 28, från Stjärneberg har en av huvudrollerna.

Fyrhjulingen är ett kärt hjälpmedel hemma på gården.

Fyrhjulingen är ett kärt hjälpmedel hemma på gården.

Foto: Rikard W Larsson

Text+TV2018-10-05 19:30

Hon är en av fyra bönder i den senaste programupplagan som söker kärleken. I höst får tv-tittarna se om hon lyckas eller inte.

– Nej, jag har inte ångrat mig, säger hon och skrattar vid köksbordet.

– Programmet passar mig. Det blir underhållning och det gillar jag.

Drygt 1,2 miljoner tittare bänkar sig framför tv:n varje onsdagkväll när lantbrukare på bästa sändningstid ger sig ut i jakten på en partner. Susanna är inte bara mjölkbonde på halvtid. Hon gör även krogshow och musikal i Norrköping, jobbar som musiklärare och drar ett tungt lass i nyårsensemblem.

– Emellanåt kan jag känna mig stel av kamerorna, men samtidigt får vi hjälp och pushas framåt. Det betonas av de som gör programmet att vi på dejterna ganska snabbt ska börja prata om sådant som har betydelse, det vill säga inte vädret eller kor, utan fråga om tidigare förhållanden, mål, känslor, drömmar och vad han vill i framtiden. Jag upplever ändå att den stora majoriteten som är med är beredda på att det kommer att vara på ett visst sätt.

Vi skrev om Susanna i vintras när TV4 började presentera kandidaterna och uppmanade tittarna att höra av sig brevledes. Det kom 230 svar. Urvalet gjorde hon med några nära och kära i Norrköping. Vännerna delade en flaska bubbel och sorterade systematiskt breven i tre högar, ja, nej och kanske. Män över 40 år sållades bort. När hennes personliga lista var klar syntes ett tydligt mönster: Susannas fem favoriter var förstås kvar...

– Nu får jag ibland höra "Är det du i 'Bonde söker fru'?" eller ”filmstjärnan” efter mig när jag åker och handlar. Många i Valdemarsvik kommer faktiskt fram och pratar. Hittills har allt varit jätteroligt. Det handlar om 15 avsnitt som sänds fram till jul. I de sista programmen är vi på resa och det blir även uppföljningar. Tittarna får längre fram i höst se när jag ”speeddejtar” och bjuder in fyra killar. Jag utmanar dem och de får utföra sysslor på gården. Det blir lite sorgliga ögonblick också när man tvingas välja och skicka hem folk, berättar Susanna Karlsson, när vi tittar förbi Stjärnebergs Gård.

Hur går det då för dig till slut?

– Det kan jag inte säga här och nu, men jag har haft en otrolig sommar med mycket känslor. Jag känner att jag gett mig in i detta med ett öppet sinne. Jag har lärt mig mer om mig själv än vad jag var beredd på och uppmanar absolut fler att dejta så här.

Susanna Karlsson, mjölkbonde, musiklärare och frilansare inom showbiz, är en av årets deltagare i Bonde söker fru.
Susanna Karlsson, mjölkbonde, musiklärare och frilansare inom showbiz, är en av årets deltagare i Bonde söker fru.
Mer om Bonde söker fru

Är nu inne på den 13:e säsongen i Sverige. Programmet är en anpassning av det brittiska originalformatet "Farmer Wants a Wife", där ensamma singelbönder får träffa olika potentiella partner, för att senare försöka hitta den rätta. Programledare är den före detta Fröken Sverige-vinnaren Linda Lindorff. Programmet sändes första gången år 2006.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!