Tjejer på gång för 22:a gången

I söndags eftermiddag arrangerades tjejgången för 22:a gången i rad av Storebro Sport Club.

Prick klockan tre på söndagseftermiddagen startade alla för att gå, bara i skogen den här gången.

Prick klockan tre på söndagseftermiddagen startade alla för att gå, bara i skogen den här gången.

Foto: Roelof Stroetinga

Storebro2018-08-13 11:01

Den här gången kom inte så många som det brukar, men ett 20-tal sportiga tjejer dök upp vid klubbens sportstuga. Innan själva loppet kunde de värma upp under ledning av Helén Sjöström och till musik med Putte Skoog.

– Tjejerna kunde välja mellan två sträckor, hela rundan på åtta kilometer, eller hälften, säger Inge Ekström, ordförande i Storebro Sport Club.

Prick klockan tre startade Putte Skoog loppet. Det fanns ingen tidtagning och alla fick välja om de skulle gå, promenera, eller gå stavgång. Många återkommande deltagare fanns det som vanligt. Utmed sträckan svarade Inge Sterneland för lite musikunderhållning i form av dragspelsmusik. Det gjorde han på två ställen, bland annat i Kvillehult. Vid målgång var det Putte Skoog som stod för lite musikunderhållning.

Alla fick en picknickkasse som sponsorerna ställt till förfogande. Alla deltagare fick ett lottnummer kopplat till ett pris, så att det fanns en vinst för alla. Som en bonusvinst lottades en symaskin ut bland samtliga deltagare. På grund av det blåsiga vädret gick tjejerna enbart i skogen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!