Daniel om finalen: "En enorm kämpainsats"

Guldtårta och pizza – det blev sista utmaningarna som Storebrobördige Daniel Svensson ställdes inför i Hela Sverige bakar-tältet, innan en vinnare korades.

Daniel Svensson, här tillsammans med domaren Elisabeth Johansson, under pågående paradbak i finalen av Hela Sverige Bakar.

Daniel Svensson, här tillsammans med domaren Elisabeth Johansson, under pågående paradbak i finalen av Hela Sverige Bakar.

Foto: Meter/TV4

Storebro2022-12-07 22:00

– Jag gör massa grejer nu som jag aldrig gjort förut någonsin. I’m gonna win this bad boy, sa Daniel Svensson i inledningen av programmet, när paradbaket av en guldtårta just dragit igång. 

Daniels tårta bestod av tre våningar med en massa olika gottesaker. Planen var att ägna den sista halvtimmen av de totalt fem timmar de hade på sig för tårtbaket, till att dekorera. En plan som föll i stöpet när Daniel behövde göra mer marängsmörkräm. Trots det så fick han god kritik av domarna för smaken på tårtan. 

"Jag ville trycka på med smaker och göra tekniskt avancerade saker som jag aldrig gjort tidigare. Det blev jobbigt med planeringen under baket och jag hade ingen tid kvar till dekorering. Jag gjorde en enorm kämpainsats och lyckades iallafall få ihop en stabil tårta. Jag är så nöjd för den feedback jag fick och tårtan föll i juryns smak", skriver Daniel Svensson i ett meddelande till Vimmerby Tidning. 

Den sista tekniska utmaningen blev pizza. 

"Jag blev så glad när jag fick veta att vi skulle baka pizza. Jag var revanschsugen och själv tycker jag att jag fick den. Pizza är något jag är intresserad av sedan tidigare och jag har en liknande pizzaugn hemma. Mina pizzor blev jättebra och det kändes sjukt bra att avsluta mina resa i Hela Sverige bakar på bästa vis med en strålande insats i det tekniska", skriver han. 

Till slut landade vinsten hos deltagaren Sophie Dahlbäck. Daniel Svensson hamnade på en delad andra plats med den andra deltagaren Mia Ottosson.

Hur känns det nu när det är över?

"Lite vemodigt på ett sätt. Man var tillbaka i den där bubblan som man var i under inspelningen", skriver Svensson från hemmet i USA.

Daniel Svensson berättar att han fått fantastisk respons från många människor för sin medverkan i programmet. Redan nu väntar mer bakning i tv, men den här gången i amerikansk tv.

"Jag hoppas att fortsätta inspirera med min bakning. Jag vill jobba mer med sociala medier kanske mer tv. Jag ska faktiskt baka på tv här i Phoenix imorgon. Det kommer bli Live och jag kommer också prata om min resa i The Great Swedish Bake Off", skriver han och fortsätter:

"Jag har tankar om att fortsätta göra saker på svensk mark. Inte helt lätt med logistiken kanske. Att öppna något vore såklart en dröm också. Har tänkt på ett säsongsbageri i Sverige på sommaren, det vore häftigt"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!