Stor uppslutning på nyöppningen

Många har saknat kaféet på Kindagård. Det är premiärdagen ett bevis på då lokalerna var fyllda till bredden med glada besökare och nöjda politiker.

"Jag är bara så stolt", sa LSS-deltagaren Gustaf Björklund när han såg den långa kön under premiärdagen vid Kindagårds kafé.

"Jag är bara så stolt", sa LSS-deltagaren Gustaf Björklund när han såg den långa kön under premiärdagen vid Kindagårds kafé.

Foto: Dennis Petersson

KISA2019-01-25 19:00

– Jag är bara så stolt, men jag var säker på att det skulle komma många i dag. Det ska bli roligt att lära mig nya saker, växa och utvecklas ytterligare här på Kindagård, berättar LSS-deltagaren Gustaf Björklund.

Det var i förra veckan som vi kunde rapportera att arbetslaget bakom Café Bergdala, efter lång kamp och stor debatt, fick uppdraget att återigen öppna kaféet på Kindagård i Kisa. Under fredagen var det dags för premiär och många ville passa på att fika, däribland trion Matte Liegnell, Erik Björklund och Helen Larsson, som alla varit aktiva i den stora opinionen mot kaféstängningen.

– Det här har varit vår målsättning hela tiden. När jag redan för två år sedan hörde rykten om att Kindagård skulle läggas ned och Café Bergdala hade ett intresse att ta över tog jag för givet att det skulle bli så. Men när man sedan inledde diskussioner med kommunen blev det istället väldigt krångligt och bökigt, samtidigt som opinionen för Café Bergdala bara växte, berättar Erik Björklund och Liegnell fortsätter:

– Vi är givetvis jätteglada över att politikerna lyssnar på oss och att vi har kommit så här långt, sedan får vi se var det hela slutar, men det här är verkligen kompetensutvecklande för gruppen som får jobba här.

För den nya majoriteten var kaféet på Kindagård en prioriterad fråga när man tillträdde. Direkt efter det första sammanträdet i vård- och omsorgsnämnden meddelade kommunledningen att kaféet återigen skulle bli verklighet. Under fredagens premiär höll bland annat vård- och omsorgsnämndens ordförande Lars Karlsson (L) och kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) tal och önskade handledaren Lena Schelander och hennes gäng lycka till på Kindagård.

– Det märks verkligen att kaféet har varit något väldigt efterlängtat och viktigt och det är jättekul att vi kunde genomföra det här så snabbt in på mandatperioden. Det känns som att vi i den nya majoriteten har fått en bra start just för att vi vågade ta det här steget, säger Lars Karlsson.

Tills vidare kommer kaféet att vara öppet en gång i veckan, varje fredag, och framöver kommer kommunen att undersöka hur mötesplatsen på Kindagård kan utvecklas ytterligare.

– Vi har ambitioner om att göra ännu mer på den här platsen och vi ser att den drar mycket folk. Det handlar egentligen bara om att utveckla och göra allting lite vassare, avslutar nämndordföranden Lars Karlsson.

Leif Schmidt, Karl-Inge Nilsson, Roger Lindskog, Lennart Arvidsson och Rune Samuelsson fikade nästintill varje dag på kaféet innan stängningen. Nu ska rutinerna återupptas.
Leif Schmidt, Karl-Inge Nilsson, Roger Lindskog, Lennart Arvidsson och Rune Samuelsson fikade nästintill varje dag på kaféet innan stängningen. Nu ska rutinerna återupptas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!