– Nej, jag hade lite ångest när jag drog igång. Fru, tre barn och villa i Horn. Nu gällde det att stå på egna ben och få inkomster från företaget, men det har rullat på riktigt bra och i dag ångrar jag inte att jag startade eget, säger Morgan Westerling.

Efter att Morgan slutat högstadiet på Värgårdsskolan i Kisa väntade tre år på gymnasiet i Linköping och träteknisk linje med inriktning på möbelsnickeri.

– Efter gymnasiet fick jag jobb på Skölds snickeri och Kanevads träsnideri i Linköping. Efter tre år där blev det Ljunghälls i Södra Vi och jobb vid en NC-maskin, säger Morgan Westerling.

Artikelbild

| Morgan Westerling startade sitt företag för tolv år sedan

Som 24-åring ville Morgan tillbaka till finsnickeriet igen och 1997 började han på Roths snickeri i Kisa.

– Men jag kände att jag ville göra något eget och påverka själv vilka jobb jag ville ha. Det var en stor utmaning. Det första två åren varvade jag det egna företaget med att vara lärare tre dagar i veckan på Carl Malmsten Hantverksgymnasiet i Valdemarsvik och fortsätter:

– Visst var det tufft i början med stora utgifter när jag köpte in maskinparken, bland annat en NC-maskin som fräser, borrar och sågar.

De första åren var Morgan ensam i företaget men en efter en har anställts.

Artikelbild

| Gustav Svensson vid sågen

– Ja, idag har jag tre anställda på heltid, Gustav Svensson, Daniel Gustavsson och Anders Andersson.

Men det är lite av ett familjeföretag, eller?
Artikelbild

| Morgan Westerling menar att det är viktigt att behålla den familjära känslan

– Ja, min fru Jessica och min syster Madelene sköter bokföring och fakturor. Farsan Torbjörn är alltiallo och vaktmästare och morsan Marita städar en dag i veckan, säger Morgan Westerling.

När verksamheten så kräver tar Morgan in egna företagare (F-skattare) som hjälper till.

Artikelbild

| Daniel Gustavsson tar bort tvingar efter att limmet torkat

– Det är en klar fördel att bo i ett litet samhälle som Horn. Här ställer småföretagarna upp för varandra. När det är riktigt stora projekt samarbetar vi med Vikingstad Snickeri och då kan det vara upp till 50 personer som är involverade i jobben, säger Morgan Westerling.

Runt 15 procent av kunderna är privatpersoner.

– Till privatpersoner tillverkar och monterar vi kök- och inredningsdetaljer, säger Morgan Westerling.

Cirka 25 procent är mot företag i Sverige och utomlands och då handlar det om mässinredningar.

– Övrigt är mot byggföretag, kyrkor och akademiska hus, säger Morgan Westerling.

Under förra året omsatte Expose Interiör fem miljoner kronor och har nyligen utökat lokalerna som nu är 800 kvadratmeter.

– Vi är lagom stora nu, men vi kan växa lite om. Det viktiga för mig är att behålla den familjära känslan i företaget, avslutar Morgan Westerling.