Stiltje på klassiska dansställena: "Jättetråkigt"

På Nöjespumpen i Södra Vi och Örsåsa Loge har ingen svängt sina lurviga sedan i mars. Trots att danssugna hör av sig så finns inga planer på att dra igång.

När det kan buggas loss på Nöjespumpen och Örsåsa Loge igen är oklart.

När det kan buggas loss på Nöjespumpen och Örsåsa Loge igen är oklart.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Södra Vi2020-09-13 08:00

– Vi tycker det här är jättetråkigt givetvis, men vi kommer inte starta förrän det är ett annat läge, säger Lena Josefsson, en av arrangörerna på Nöjespumpen och Örsåsa Loge. 

Sedan mars och fram till skrivande stund har runt tio arrangemang ställts in på de båda ställena, då är inte planerade arrangemang för höst- och vintersäsongen inräknat. Premiären för hösten skulle ha ägt rum i mitten av september. 

– Eftersom vi riktar oss till dans så kan vi inte arrangera något. Det är skillnad om man har så att man kan placera ut och folk sitter stilla, men det gör man ju inte på en danstillställning, säger Josefsson och syftar på det förslag om lättnader i ordningslagen som skulle göra det möjligt att anordna arrangemang för sittande publik på upp till 500 personer. 

De har kunnat ta del av vissa av de ekonomiska stöd som lanserats för inställda evenemang, men det täcker inte alla kostnader.

– Det är ett stort ekonomiskt bortfall, vi har inga inkomster utan snarare bara utgifter. Fasta kostnader kan man inte söka bidrag för på det sättet, säger hon. 

Att det rycker i dansnerven hos folk, trots pandemi, är tydligt. 

– Det är faktiskt ganska många som hör av sig och undrar när vi sätter igång och vi säger ju också att vi vill ju köra igång men vi vill också bidra till att man håller ner smittan, så det är inget alternativ för oss att köra någonting, avslutar Josefsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!