Positiva tongångar hos Ljunghäll

Den senaste tiden har varit tuff för industribranschen och flera har tvingats varsla. Men för Ljunghäll i Södra Vi går utvecklingen framåt. "Vi pratar inte så mycket om vad andra gör", säger vd Anders Melin om andra industriers varsel.

Ljunghäll har inga planer att varsla personal och läget ser ljust ut.

Ljunghäll har inga planer att varsla personal och läget ser ljust ut.

Foto: Jimmy Karlsson

Södra Vi2023-08-17 05:00

Ett företag på lokal nivå som har drabbats hårt av inflationen är byggföretaget Boklok i Gullringen som har tvingats varsla 115 anställda det senaste året. 

– Boverket pekar på ett behov av 70 000 nya bostäder varje år fram till 2030. I år har det byggts runt 20 000. Det är inte ens en tredjedel av Boverkets prognos så det uppdämda behovet av fler bostäder kommer att växa, sa Robert Gurbin till Vimmerby Tidning om läget hos dem inför framtiden.

På metallfabriken Ljunghäll finns det inga tendenser att man kommer att gå mot samma riktning. I början av augusti gick man ut med att man sökte en ny tjänst och anställning av personal rullar på som vanligt. 

– Vi löper enligt plan och än så länge tycker jag att vi håller volymerna uppe. Det ser positivt ut med den informationen jag har just nu. Vi är så många personer som jobbar här så det är inget ovanligt att vi söker fler folk. Vi har inga planer att varsla personal, säger Ljunghälls vd Anders Melin.

Enligt Anders Melin har utvecklingen under 2023 varit positiv och det väntas inte vara någon skillnad till hösten.

– Som det ser ut nu kommer det att vara stabilt framåt. Vi fokuserar på det vi gör och jag hoppas att våra kunder håller sina volymer. Det är våra kunder som styr oss. Vi ser en positiv utveckling, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!