Publikflopp när Wilmer X spelade på Pumpen

I lördags spelade rockbandet Wilmer X på Pumpen i Södra Vi, men publiksiffran blev inte alls vad arrangörerna hade hoppats på. "Spelningen var suverän, men publikmässigt var det katastrof", säger arrangören Lena Josefsson.

Wilmer X är ett känt rockband. Enligt Lena Josefsson brukar deras spelningar bli fullbokade på andra ställen i Sverige. Så var inte fallet när de kom till Södra Vi.

Wilmer X är ett känt rockband. Enligt Lena Josefsson brukar deras spelningar bli fullbokade på andra ställen i Sverige. Så var inte fallet när de kom till Södra Vi.

Foto: Pressbild

Södra Vi2024-04-23 18:00

Nyheten i korthet

  • Rockbandet Wilmer X framträdde på Pumpen i Södra Vi på lördagen, men drog bara in 200 åskådare, mycket mindre än vad arrangörerna hade hoppats på.
  • Arrangören Lena Josefsson uttrycker besvikelse över den låga publiksiffran, trots att bandet levererade en "suverän spelning".
  • Detta är det senaste i en rad evenemang med låga publiksiffror på Pumpen, vilket får arrangörerna att ifrågasätta vilka typer av band de ska satsa på i framtiden.

Bokningen av rockbandet Wilmer X beskrevs på förhand som en av Pumpens största någonsin. Deras spelningar brukar i regel bli fullbokade på andra ställen i landet, men så var inte fallet när de kom till Södra Vi.

– Det var en helt suverän spelning och bandet gjorde ett fantastiskt bra jobb, men det var alldeles för lite folk. Publikmässigt var det katastrof sett till valet att satsa på ett så stort och känt band, men de som var här fick valuta för pengarna, säger Lena Josefsson.

Hur lite folk snackar vi?

– 200 personer kom det.

undefined
Det finns en vision om att Pumpen ska vara ett nöjesställe för alla. Samtidigt verkar det som att evenemang riktade till vissa målgrupper går sämre än andra.

Josefsson uttrycker stor besvikelse över att publiksiffran blev så låg. Enligt henne har Pumpen tidigare fått kritik för att de "bara satsar på ungdomsband". När de den här gången hade valt att satsa på en annan publik blev uppslutningen en flopp.

– Den publiken sviker oss, så det är ju synd.

Tror du att det påverkade att Vimmerby Hockey spelade en viktig match samma kväll med fullsatt arena?

– Jag tror inte att det har någon betydelse alls. De spelade ju inte så sent, så hade man velat se både hockeyn och Wilmer X hade man hunnit göra båda.

undefined
Wilmer X är ett känt rockband. Enligt Lena Josefsson brukar deras spelningar bli fullbokade på andra ställen i Sverige. Så var inte fallet när de kom till Södra Vi.

Vad den låga publiksiffran egentligen berodde på kan Lena Josefsson inte svara på. När ett annat känt band, Lasse Stefanz, spelade på Pumpen för ett par veckor sedan var publiksiffran också oväntat låg. Likaså när Cornelia Jacobs gästade.

Kommer ni fortsätta satsa på den här typen av evenemang, eller blir det "ungdomsband" framöver?

– Vi får fundera lite. Vi vill ju verkligen satsa på alla målgrupper, men det får ju inte bli såna ekonomiska fall. Givetvis kommer vi att fortsätta satsa på Pumpen, men det måste ju finnas underlag för att folk kommer.

undefined
"Givetvis kommer vi att fortsätta satsa på Pumpen, men det måste ju finnas underlag för att folk kommer", säger Lena Josefsson om framtidens bokningar.

Lena Josefsson är kluven. Samtidigt som det finns en vilja att satsa på bokningar av större, kända band gror känslan av att det inte blir värt det om det fortsätter i den här riktningen.

– Vi får se vad vi törs satsa på i framtiden helt enkelt.

På valborgsmässoafton spelar gruppen Albatraoz på Pumpen och då tror Lena Josefsson stenhårt på att det kommer bli mycket folk igen. Det sista evenemanget för nöjesställets säsong sker den 25 maj. Efter det slår de igen för sommaren och öppnar igen till hösten, någon gång i mitten av september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!