Skadegörelse i Brunnsparken: "Det är sönderkört"

Natten till lördag utsattes Brunnsparken i Södra Vi för skadegörelse. "Det är för jäkligt", säger Ingmar Eklund.

Brunnsparken i Södra Vi har utsatts för skadegörelse. "De har kört racer på gräsmattorna framför scenen", säger Ingmar Eklund

Brunnsparken i Södra Vi har utsatts för skadegörelse. "De har kört racer på gräsmattorna framför scenen", säger Ingmar Eklund

Foto: Daniel Söderqvist

Södra Vi2021-07-05 16:57

Han är ordförande i Hembygdsföreningen och ser allvarligt på händelsen. 

– Det är några som har varit inne och kört racer på gräsmattorna framför scenen. Det är för jäkligt det här.

Det var under söndagsmorgonen som skadegörelsen upptäcktes. Hela gräsmattan är uppkörd och det kommer ta lång tid att återställa den. 

– Det är sönderkört allting, vi får se hur vi ska lösa det här. Det kommer ta lång tid. Vi har aldrig varit med om att någon kört på gräset innan. Det är synd när det blir så, att man inte sätter ett värde på det och kommer och stör, säger Ingmar Eklund.

De som sköter om Brunnsparken gör det ideellt och det ligger mycket tid och arbete bakom parken. Det kommer nu dröja ända till hösten innan Hembygdsföreningen kommer kunna lägga nytt gräs och återställa gräsmattan igen. 

– Det är mycket jobb att rätta till det efter detta.

undefined
Mycket ideellt arbete ligger bakom parken som nu har vandaliserats.

Den 20 juli har Hembygdsföreningen en teater inbokad i parken, men innan dess kommer de inte hinna göra något åt gräsmattan.

– Vi får se hur vi löser det. Vi lägger ner massa jobb och så vandaliserar folk. Vi är rädda om parken, men man tappar ju lusten när det blir så här.

Inför säsongen har mycket arbete lagts ner för att göra parken fin. För bara någon vecka sedan var parken iordninggjord och fin inför midsommarfirandet och nu är gräsmattan helt förstörd.

– Det bästa hade varit om vi kunde prata med de som gjort det, då går det säkert att lösa, säger Ingmar Eklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!