Nu börjar barnen sälja majblommor – via egen webshop

Under torsdagen startade årets majblommeförsäljning. Malin Linderson, ordförande för Södra Vis lokala majblommeförening, är glad att det i år blir en fysisk blomma.

Malin Linderson berättar att det blir 2020 års majblomma som säljs i fysisk form, eftersom den inte kunde säljas förra året. Det är den som syns på bilden.

Malin Linderson berättar att det blir 2020 års majblomma som säljs i fysisk form, eftersom den inte kunde säljas förra året. Det är den som syns på bilden.

Foto: Sofie Olsson/Majblommans riksförening

Södra Vi2021-04-16 09:00

Under år 2020 blev majblommeförsäljningen inställd till följd av pandemin. Men i år kan den som vill få en fysisk majblomma – även om försäljningen blir lite annorlunda.

– I år är det fysiska blommor, men barnen får inte gå eller cykla runt eller stå utanför affären och sälja på grund av coronarisken, säger Linderson. 

Lösningen blir att barnen får egna webshoppar, där det går att beställa majblommor som skickas hem till brevlådan. Malin Linderson som också är lärare på Djursdala skola berättar om barnens reaktioner på den annorlunda försäljningen:

– Många tycker att det verkar väldigt bra för det är inte så mycket jobb. En del kan sakna att cykla runt med en väska och verkligen sälja på riktigt. Men jag tycker att det är en ganska positiv känsla generellt. 

Den uteblivna försäljningen under förra året gjorde att föreningen fick mindre pengar in.

– Förra året blev det inga pengar in egentligen alls, men man kunde göra en egen insamling. Det blev en liten slant in men det blev ett stort tapp mot hur mycket det brukar vara. 

Antalet ansökningar om ekonomiskt stöd från barn och familjer var trots det ungefär lika stort som under ett vanligt år.

– Vi tänkte att det kanske skulle vara jättemånga som ansökte som hade haft det lite tufft, men det var ungefär samma som det brukar vara. Vi hade mindre pengar att ta av men det gick jättebra och vi kunde tillgodose alla som sökte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!