Konfirmander på resa till London

Förra veckan gjorde en grupp konfirmander från Södra Vi-Djursdala församling en resa till London under ledning av Kyrkoherde Anita Waernqvist.

Ungdomarna samlade för gemensam Middag i London.

Ungdomarna samlade för gemensam Middag i London.

Foto: Privat

Södra Vi2019-05-03 18:30

Det var en grupp på 12 ungdomar samt ledare som begav sig mot London från Skavsta tidigt på tisdagsmorgonen.

– Vi hade roliga långa dagar, stressigt och ovant i en så enormt stor stad men vi anpassade oss förvånansvärt fort och våra konfirmander skötte sig helt fantastiskt. På tisdagen installerade vis oss på boendet som var Finska Kyrkans vandrarhem där vi hyrt alla 16 bäddar. Sedan hann vi med en guidad tur på Towern Of London innan det blev tidig kväll efter en lång dag, säger Anita Waernqvist.

På onsdagen tog gruppen tåget till S:t Albans för ett besök i katedralen och en tur i staden. Sedan åkte man tillbaka till London för sightseeing och shopping på stan i mindre grupper. Därefter blev det en gemensam middag och på torsdagen bar det av hemåt igen.

– För min del var det roligaste på hela resan att få mer tid till att umgås med och lära känna konfirmanderna. På en resa och ett läger så kommer man ju varandra närmare på ett helt annat sätt och detta var min första konfirmandgupp som kyrkoherde i Södra Vi – Djursdala och jag hoppas för möjlighet att följa dessa unga kloka människor på deras väg in i vuxenlivet, säger Anita Waernqvist som siktar på liknande upplägg med konfirmandgrupperna nästa år.

– Det är kul för dem att ha ett sådant här gemensamt äventyr att se fram emot och det behöver inte bli dyrare att åka till London än någon annan storstad i Norden, säger hon.

På söndag väntar konfirmationen för den aktuella gruppen ungdomar i kyrkan i Södra Vi.

Gruppen samlade för att utforska London.
Gruppen samlade för att utforska London.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!