Starkare uppslutning på Pumpens valborgskonsert

På valborgsmässoafton uppträdde musikgruppen Albatraoz på Pumpen i Södra Vi. Till spelningen såldes betydligt fler biljetter än till nöjesställets förra evenemang.

På valborgsmässoafton spelade musikgruppen Albatraoz på Pumpen i Södra Vi.

På valborgsmässoafton spelade musikgruppen Albatraoz på Pumpen i Södra Vi.

Foto: Annie Hogner

Södra Vi2024-05-02 21:00

När rockbandet Wilmer X spelade på Pumpen i Södra Vi för ett par veckor sedan blev publiksiffran långt under arrangörernas förväntan (cirka 200). Lena Josefsson, en av arrangörerna, var nöjd med konsertens kvalitet men beskrev den som "en katastrof" rent publikmässigt.

När Vimmerby Tidning pratade med henne ett par dagar efter evenemanget hade hon stora förhoppningar om att nästa bokning, en valborgskonsert med gruppen Albatraoz, skulle dra betydligt mer folk.

Med facit i hand kan Lena Josefsson konstatera att så blev fallet.

– Det kom massor med folk, över 700 personer, och vi är helt nöjda med det. Spelningen var bra och det var kul att gästerna fick se en ljusshow som gruppen precis har börjat med, säger hon.

undefined
Biljetterna till konserten såldes inte slut, men publiksiffran blev betydligt högre än på nöjesställets konsert med Wilmer X för ett par veckor sedan.

Lite revansch efter den förra publikbesvikelsen alltså?

– Jag vill inte kalla det revansch på något sätt. Man har olika koncept, ibland blir det vinnande koncept och andra gånger blir det inte lika bra, så är det alltid när man arrangerar. Den här gången visste vi att det skulle bli mycket folk.

Att det såldes så många fler biljetter till den här spelningen än till den med Wilmer X tror Josefsson har flera orsaker.

– Det är nog att Albatraoz riktar sig till en yngre publik. Just på valborg var det inte så mycket som hände häromkring oss och det är ju en klassisk festkväll, framförallt för ungdomar. Vi har som tradition att ha öppet den kvällen.

Nästa evenemang på Pumpen är om en dryg vecka då "Pumpen goes back to the 50s" med en spelning av The Playtones.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!