Tillhör du inte den skaran som tittat kan man kortfattat säga att två av bönderna i årets säsong fann den rätta, och att Susanna var en av dem. Efter att inspelningen avslutades har kärleken fortsatt att spira och i mitten av oktober flyttade Hannes Haraldsson från Vetlanda in till Susanna.

– Vi fortsatte i samma fart som i Bonde söker fru kan man säga.

Hannes är snickare och har tidigare bott i Åtvidaberg, vilket gjorde att han snabbt kunde få jobb och ta steget till att bli sambo. Eftersom Susanna och Hannes också är i "show biz" tog de tidigt ett beslut att även Hannes skulle vara med i årets nyårsrevy i Valdemarsvik.

Artikelbild

| "Det känns som om det alltid varit så här, och det är skönt att det ska fortsätta vara så här", säger Susanna, som funnit den rätta i Hannes.

– För mig är det tredje året i nyårsrevyn och Hannes har tidigare spelat revy i Vetlanda. Vi hade typ redan bestämt att Hannes skulle flytta hit när vi kom hem från Kreta, så då blev det så, säger Susanna.

Hur skulle du beskriva den här resan med tre ord?

– Känslofyllt, spännande och... utvecklande.

Utvecklande på vilket sätt?
Artikelbild

| Hundarna Hicke och Indie myser i soffan med Susanna och Hannes.

– Därför att man tvingas reflektera över sig själv och sina val, över val man gjort tidigare i livet, hur man är som person och hur andra är.

– Det var nästan som att sitta hos en psykolog när man gjorde synkarna, där var nyttigt, säger Susanna.

Artikelbild

| Korna är en viktig del i Susannas liv, och nu när hon har Hannes är hon inte lika rädd för att en dag ta över gården på riktigt.

Under tiden de utvalda killarna bodde på gården var det två team, det vill säga åtta personer, som fanns med på gården och filmade i nästan tolv timmar per dag.

Hur lång tid tog det att vänja sig vid kamerorna?
Artikelbild

| Här bor Susanna, och sen i mitten av oktober, även Hannes.

– Man vande sig aldrig, säger Hannes.

– Men man vågade släppa sina spärrar mer och mer, säger Susanna.

Artikelbild

| Inför slutvalet var Susanna knäckt. Hon valde mellan Hannes och Jim in i det sista.

Hon berättar att hon inte "testpussade" Hannes när inte kamerorna var med, även om det kändes obekvämt.

– Det blir ju väldigt speciellt när en kameraman ligger vid knäna och flåsar och man ska pussas. Det är svårt att bara tänka på mig och Hannes, det kanske är 50 procent riktig känsla mellan oss då. I vanliga fall hade jag nog pussats tidigare, men jag har velat spara allt för att kamerorna ska få vara med, säger Susanna.

Artikelbild

Trots att kärleken nu spirar mellan Susanna och Hannes var vägen dit inte spikrak. Susanna fick också känslor för Jim, och valde in i det sista mellan dem.

Hur har det varit för dig Hannes att se vad som hände mellan dem på tv?
Artikelbild

– Jag har ju vetat allt innan, eftersom Susanna varit öppen och berättat om det, säger Hannes.

– Klart att det inte är jätteroligt att titta på det, men det är så det går till i Bonde söker fru. Det visste jag ju.

– Jag föredrog att gå "all in" i det och öppna upp mig för att förlora eller vinna. Och det gjorde killarna som var med i det också, säger Susanna.

Vad var det som till slut fick dig att välja Hannes?

– Jag hade jättebra kontakt med båda, och om det bara gäller kärlek så är det ett svårt beslut. Men jag tänkte på vem som skulle passa mig bäst, i livet och som person. Med Hannes fick jag en känsla av att det kunde bli långvarigt, och en känsla av lugn och trygghet som jag inte fick med Jim.

Sen det sista programmet sändes har det varit en lättnad för dem att äntligen få visa sin kärlek utåt.

– Nu känns det som att alltid varit så här, så självklart, säger Susanna.

Ingen av dem hade vågat hoppas på att de skulle sluta så bra.

– Jag kan tänka tillbaka på när jag skrev brevet, och tänka på hur mycket jag ångrat mig om jag inte gjort det, säger Hannes.

– Det var en kompis till mig som anmälde mig, utan hans hjälp hade jag aldrig sökt. Så jag är väldigt glad och tacksam för det, säger Susanna.