Svalare och mer regn i veckan

Regnet fortsätter hänga i luften och sommarvärmen tycks ha försvunnit, men än är det inte höst. I alla fall inte meteorologiskt.

Ihållande regn väntas under torsdagen och fredagen.

Ihållande regn väntas under torsdagen och fredagen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Småland2018-08-28 14:00

Efter en sommar med höga temperaturer och extremtorka tycks hösten vara på väg, men rent meteorologiskt dröjer det. Först när temperaturen varit under tio grader fem dagar i rad har vi höst på riktigt, och även om temperaturen sjunker är vi inte där än.

– Det har ju varit lite regn det senaste dygnet, 17–18 grader och en del moln, och det ser ut att fortsätta ganska liknande i morgon med 15–20 grader, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI, på tisdagen.

Under torsdagen väntas mer ihållande regn. I Västervik väntas cirka 4 millimeter, medan Vimmerby ser ut att få det dubbla – och Eksjö så mycket som 14,3 millimeter.

– Det är lite svårt att säga exakt när det kommer, men det ser ut att vara fram på dagen. Det ser även ut att ligga kvar under fredagen. Regnet tar dessutom ner temperaturerna, till runt 15 grader.

Men misströsta inte. Till helgen ser det ljusare ut.

– Det finns möjlighet till en del sol och det blir mestadels uppehåll, säger Marcus Sjöstedt.

Termometern väntas visa uppemot 20 grader.

– Det har ju varit ordentligt med höga temperaturer i sommar, så det är säkert många som längtar efter lite svalare temperaturer nu. Sedan finns det säkert de som vill ha kvar sommarvädret också.

Om vi kan vänta oss någon brittsommar vågar inte Marcus Sjöstedt svara på.

– Det är svårt att säga redan nu hur hösten blir, vi jobbar främst med kortare prognoser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!