Viruset tystar allsången i Silverparken

Viruset tystar allsången i Silverdalen. Ortens PRO-förening har tagit det svåra beslutet att ställa in hela säsongen.

Litet virus stjälper ofta stort lass. Allsången i Silverdalen ställs in i sommar, bekräftar Jan Kennmark. "Vi har dragit på det i det längsta men det finns ingen ändring i sikte"

Litet virus stjälper ofta stort lass. Allsången i Silverdalen ställs in i sommar, bekräftar Jan Kennmark. "Vi har dragit på det i det längsta men det finns ingen ändring i sikte"

Foto: OLOF CARLSON

Silverdalen2020-07-13 14:00

– Vi har dragit på det i det längsta, säger Jan Kennmark, en av eldsjälarna bakom de populära allsångskvällarna i Silverparken. Men nu ser vi ingen möjlighet, det lär inte bli någon förändring av restriktionerna till i augusti månad.

Och de 50 personerna som tillåts i restriktionerna förslår inte långt i det här sammanhanget.

– Det brukar bli så där 150 personer på allsångskvällarna, säger Jan Kennmark. Sista gången förra året, när Lifvens spelade var det 250.

Att göra som på TV, att ha allsångskväll utan publik, är inget alternativ i sammanhanget.

– Det har vi inte funderat på ens, säger Jan Kennmark. Det blir nog svårt att få till.

Så PRO-föreningen har tagit det drastiska, men knappast oväntade beslutet att kasta in handduken, och i stället sikta mot nästa sommar.

– Vi har fått in en del sponsorpengar till allsångskvällarna, säger Jan Kennmark. De kommer att få stå kvar till nästa år så vi kan göra en större satsning då.

Lite extra surt känns det förstås att behöva ställa in allsången i år, när Silverparken har rustats upp. Med massor av nya planteringar, och annat.

– ÖSK har snyggat till parken. Det har blivit riktigt fint, tycker Jan Kennmark. Och så blir det inget...

Allsången i Silverdalen har kommit att bli som dansen på Brännö brygga, en gammal och kär tradition, där många mer eller mindre lokala artister får chansen att medverka.

– Men eftersom läget är som det är, ser vi ingen möjlighet, säger Jan Kennmark. Det känns inte bra, men vad gör man?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!