Dumpade sopor stinker: "Vi polisanmäler"

Sopberget vid återvinningsstationen i Silverdalen blir nu ett fall för polisen. Miljö- och byggnadsförvaltningen har gjort en anmälan.

Det är ett berg av skrot, stinkande hushållssopor och annat som dumpats vid återvinningsstationen i Silverdalen.

Det är ett berg av skrot, stinkande hushållssopor och annat som dumpats vid återvinningsstationen i Silverdalen.

Foto: OLOF CARLSON

Silverdalen2020-07-16 12:30

Det är mängder med stinkande hushållsopor, skrot och mycket annat som har dumpats i en stor hög. Saker som inte alls hör hemma på en återvinningsstation.

Tilltaget har fått flera privatpersoner att reagera, och ta kontakt med miljöavdelningen på kommunen, som i sin tur skickade ut en inspektör till platsen för att kontrollera. 

Inspektionen resulterade i en polisanmälan om nedskräpning.

– I nuläget har vi ingen misstänkt, säger Christine Bergqvist Björklund, kommunikatör hos polisen.

Miljöinspektör Stina Karlsson har varit på plats och kontrollerat sopberget.

– Det innehåller mest hushållsavfall och kläder. Men vad jag kunde se fanns här inte något miljöfarligt avfall, säger hon.

Men nedskräpningen i sig, var tillräckligt för att motivera en polisanmälan, anser hon.

– Vi polisanmäler alla nedskräpningar vi får in, säger hon. Det är sällan det går vidare, det är svårt att bevisa vem som slängt skräpet. Men för statistikens skull anmäler vi allt.

Men just när det gäller återvinningsstationerna så är det långt ifrån alltid som miljöförvaltningen får in anmälningar från allmänheten.

– Många gånger tror jag att privatpersonerna själva tar kontakt med FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen, och begär en uppstädning, säger hon.

Det är företaget FTI som driver återvinningsstationerna, för att samla in tidningar och förpackningar. Det är det enda som ska lämnas här. Hushållssopor ska i tunnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!