– Det är roligt att vi kan fortsätta locka stora artister till vårt musikevenemang. Charlotte är ju en av våra mesta schlagerstjärnor, säger Anders Nilsson, ordförande i allsångsföreningen.

Charlotte Perrelli började tidigt som dansbandssångerska, i bland annat Kendix och Wizex. Efter tiden i Wizex fick hon chansen i Melodifestivalen 1999 med låten "Tusen och en natt". Hon vann inte bara den svenska finalen utan även den stora finalen i Eurovision Song Contest. Efter vinsten lämnade hon dansbandssvängen och övergick till mer pop- och discoinfluerad musik. 2008 vann hon återigen den svenska Melodifestivalen med låten "Hero". I finalen i Belgrad kom hon på 18:e plats. Totalt har Charlotte ställt upp i Melodifestivalen fyra gånger. Hon har spelat huvudrollen i musikalen "Evita" och i höstas var hon med i tv-programmet "Så mycket bättre".

Det är trettonde gången som allsången arrangeras på bygdegården i Kisa. Som tidigare är skådespelerskan Inger Nilsson konferencier och Stellan Franzén är allsångsledare. Varje allsång har en hemlig gäst som framträder i slutet av kvällen. Tidigare år har bland annat Lars Winnerbäck, Ola Salo och Cajsa-Stina Åkerström dykt upp i publikhavet.

– Traditionen fortsätter med en mycket känd hemlig gäst. Vi har gjort klart med en av Sveriges mest folkkära artister. I år kommer det att bli en fantastisk kväll på hembygdsgården, säger Anders Nilsson.