Vid den glittrande sjön Björken i utkant av Björkfors finns Valö festplats. En idyllisk dansrotunda gränsar mot sjön. På ön finns även det populära caféet som öppnade för säsongen under torsdagen.

– Jag har världens bästa sommarjobb här på Valö. Detta är min fjärde säsong med caféverksamheten och jag har skrivit på för ytterliggare tre år, berättar caféinnehavaren Susanne Jonsson.

Det är full fart för Susanne Jonsson inför premiärdagen. Det är ägg som ska kokas, sallad som ska skäras, drycker skall kylas. Brödet bakas så sent som möjligt och levereras färskt inför öppnandet av caféet som ligger mitt i denna stressfria miljö omgärdad av den glittrande sjön.

Artikelbild

| Susanne Jonsson ser fram mot en ny fantastisk säsong på Valö.

Nytt för i år är bland annat tre allsångskvällar samt ett närmare samarbete med KindaMat.

– Jag använder mig av loklaproducerade råvaror inom verksamheten och KindaMat har många av dessa leverantörer under ett och samma tak. Nu kommer vi även att erbjuda hjortfärsbiffar från en gård några kilometer härifrån.

– Denna tallrik gör att vi även kommer vara en del av sommarens "Matresa", vilket erbjuder mat och Kindas natur i en oslagbar kombo.

Ännu en nyhet som är på gång är att bygga upp ett inglasat uterum för att säkerställa mot väder och vind. Under sommaren ges också möjlighet att på plats hyra kajaker för en tur ut på sjön.

– Personalmässigt använder jag mig av sedan tidigare intrimmade medhjälpare, då vi funkar bra ihop, avslutar Susanne Jonsson.