Under lördagen gick det att sikta bilar av lite äldre modell på vägarna runt Björkfors med omnejd. Det var nämligen dags för det årliga BP veteranbilsrally.

En tur på 6 mil runt Åsunden där det längs vägen fanns tio frågor uppsatta. Torbjörn Gustavsson är den ständige frågekreatören och med och arrangerar är även Siewert och Kersti Jonsson.

-Vi är en liten stab som hjälper till och ordnar med det här, säger Siewert Jonsson. Han fortsätter:

Artikelbild

Trettio bilar var i lördags med i den tolfte upplaga av BP veteranbilsrally. Foto: Erica Månsson

- Det är tack vare min fru Kersti som vi har BP-macken här i Björkfors, hennes föräldrar ägde den förut och nu har vi hand om den. Folk som kommer hit pratar sällan om sjukdomar utan de pratar om oljor, motorer och bilar.

Trettio bilar anmälda i år till rallyt och det är en rätt så lagom siffra tycker Jonsson. På en timme har alla kommit iväg på färden som då börjar i Björkfors och går sedan över Ryda, Hycklinge, Horn och Råsebro.

En som ser rallyt som årets höjdpunkt för veteranbilsutflykter är Rimforsabon Tomas Kalén, ägare av en Corvette Stingray av 1964 års modell.

- Det är ett sånt trevligt och välordnat arrangemang det här, och det är också roligt att se olika bilmärken och den vackra bygden, säger Tomas Kalén och fortsätter:

- Det är en fantastisk slinga som vi åker, med lite svåra frågor.