SPF medlemmar på vårfest

Rydsnäs loge fylldes av god mat, musik, skratt och glada pensionärer då SPF Seniorerna Ydre bjöd in till vårfest.

Föreningens ordförande Jan-Anders Bergqvist presenterade dagens underhållare

Föreningens ordförande Jan-Anders Bergqvist presenterade dagens underhållare

Foto: Morgan Karlsson

Rydsnäs2018-05-30 13:00

230 deltagare hade tackat ja till SPF Seniorerna Ydres vårfest. På logen var det medlemmar från bland annat Ingatorp, Tranås och Kinda.

– Elva föreningar från Östergötland är representerade här i dag. Vårfesten har blivit vårt skötebarn och den har vi arrangerat i många år. På logen är det nu fjärde året, berättar arrrangörernas ordförande Jan-Anders Bergqvist.

Festen började med mat. Här fixade ett cateringsföretag det hela med allt ifrån att laga maten till att ha med sig bord och stolar. Det var sedan ett väl uppdukat smörgåsbord av grillat kött, potatis, sallader, bröd med mera som medlemmarna lät sig njuta av. Då maten var slut på tallrikarna och sällskapet var belåtna så klev dagens underhållare, Bengan Janson, upp på scenen.

Bengan Janson kan presenteras som musikanten, artisten, programledaren och spelemannen. Vid åtta årsåldern fick Janson sitt första dragspel i sitt knä.

När hans kompisar lyssnade på pop och rock och diverse öppna-landskapstrubadurer så spisade Janson Kjell Öhman och Oscar Peterson. Bengan Janson har deltagit i många och brokiga konstellationer under åren. Det har resulterat i skivinspelningar och spelningar med de flesta av landets artistelit. Under vårfesten underhöll även både nuvarande och förre detta elever från Ydre kulturskola, med kompanjemang från Jansons pianodragspel.

– Detta är alltid en trevlig tillställning. Ydre SPF med ledning av Bergqvist fixar alltid detta galant, sades det vid ett av borden på logen.

Peter Johansson, Svante Sigurdsson och Bengan Janson framförde här låten "Lady be good"
Peter Johansson, Svante Sigurdsson och Bengan Janson framförde här låten "Lady be good"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!