Datorn gör hanteringen lättare

Precis lagom till årets bockjakt börjar har viltdepån i Ruda By digitaliserats. Lars-Göran Karlsson, som äger anläggningen räknar med att det ska göra hanteringen ännu lättare för jägarna.

Precis lagom till Bockjakten börjar har Lars-Göran Karlssons viltdepå i Ruda By blivit digitaliserad för att förenkla för jägarna.

Precis lagom till Bockjakten börjar har Lars-Göran Karlssons viltdepå i Ruda By blivit digitaliserad för att förenkla för jägarna.

Foto: Olof Carlson

Ruda By2018-08-16 05:00

– Det fungerar så att jägarna kommer hit med djur de vill sälja, eller bara ha styckade och förpackade, säger Lars-Göran Karlsson. Via datorn knappar de in vilket djur det handlar om, och maskinen skriver ut en etikett som fäst på djuret.

Samtidigt kan uppköparen, Tvärskogs Vilt utanför Kalmar, se vad som finns i Lars-Görans kylcontainer och kan komma och hämta när det börjar bli fullt.

Tidigare har containern vittjats en gång i veckan. Så det kommer att bli lite effektivare nu både för företaget och för jägarna, eftersom containern töms när det behövs.

Lars-Göran Karlsson köpte in den här kylcontainern i januari i år och startade viltdepån. Sedan dess är det 100-talet vildsvin som hamnat här, men Lars-Göran räknar med att det ska bli lite större spridning på villebråden nu när jaktsäsongen sätter igång på allvar. Fram till nu är det ju i princip bara vildsvin som fått jagas.

Lars-Göran Karlsson har som jägare tidigare haft en hel del kontakt med Tvärskogs Vilt, men han tyckte det var väl långt att åka dit med rådjur och grisar. Så när han fick frågan om att starta en viltdepå hemma i Ruda By utanför Mörlunda var han inte sen att slå till.

Det finns naturligtvis också en förhoppning om att närheten till viltdepån ska göra det än mer attraktivt att jaga vildsvin i trakten, får att på så sätt minska viltskadorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!