Stort intresse för ny nagelsalong: "Nervös men glad"

Kvinnor i alla åldrar hörde av sig och ville boka tid när det stod klart att Manuela Bohnhoff skulle öppna en nagelsalong tillsammans med sin svägerska Christine Luckmann.

Manuela Bohnhoff har startat nagelsalong i Rosenfors tillsammans med Christine Luckmann. "Det är så spännande", säger Manuela om det stora intresset för verksamheten.

Manuela Bohnhoff har startat nagelsalong i Rosenfors tillsammans med Christine Luckmann. "Det är så spännande", säger Manuela om det stora intresset för verksamheten.

Foto: Jimmy Larsson

Rosenfors2024-03-11 20:00

– Jag är nervös men glad, säger Manuela Bohnhoff när Vimmerby Tidning träffar henne i nagelsalongen en timme innan första kunden ska komma.

För drygt ett år sedan flyttade hon till Sverige från Tyskland tillsammans med sin familj. 

– Jag hade egen nagelstudio i tio år i Tyskland.

undefined
"Vi har mycket glitter, färg och förlängningar", säger Manuela Bonhoff som tidigare har drivit nagelsalong i Tyskland.

Manuela Bohnhoff, vars man har egen firma inom byggservice, berättar att hon började med att lära sig språket efter flytten till Sverige. Det var också viktigt att parets fyra barn skulle komma till rätta i det nya hemlandet. Familjen har köpt hus i Målilla.

Nu har hon och svägerskan Christine Luckmann, som har två barn, öppnat nagelsalongen Nails by ManTi i Christines villa på Lillesjövägen i Rosenfors.

Christine Luckmann, som bott i Sverige i sju månader, har tidigare jobbat som trädgårdsmästare i Tyskland. Nu är hon lärling hos Manuela Bohnhoff och får lära sig grunderna i nageldesign.

– Det är en spännande tid som börjar nu. Jag ser fram emot nya uppgifter, säger Christine Luckmann.

– Hon är jätteduktig. Hon har en talang för konst, säger Manuela Bohnhoff.

undefined
Ett rum i Christine Luckmanns villa på Lillesjövägen i Rosenfors har gjorts om till nagelsalong.

Ett rum i villan i Rosenfors har gjorts om till nagelsalong, och intresset för verksamheten är stort. Tjejer och kvinnor i åldern 16–60 år har hört av sig.

– När vi lade ut reklam på Facebook fick vi många meddelanden från kvinnor som ville boka tid. De är glada att det äntligen finns en nagelstudio i närheten, säger Manuela Bohnhoff.

Visserligen finns redan en nagelsalong i Hultsfred, men kundunderlaget verkar räcka även till salongen i Rosenfors. Bokningar har strömmat in från såväl Rosenfors och Målilla som Mörlunda, Hultsfred, Silverdalen och Högsby.

Än så länge har de inte stött på några problem. Att starta företag och fixa F-skattsedel var enklare i Sverige än i Tyskland.

undefined
Intresset är stort för den nya nagelsalongen.

Varför valde ni att flytta till Hultsfreds kommun?

– Vi sökte efter ett hus i Småland i Sverige. Vi tittade på Blocket och hittade ett jättefint hus i Målilla som vi köpte, säger Manuela Bohnhoff.

Hon tillägger att familjen flyttade till Sverige för barnens skull. Två av hennes barn har funktionsnedsättningar i form av autism och ADD. 

– De kunde inte gå i skolan i Tyskland utan fick lära sig hemma med onlineskola. Normal utbildning är omöjligt med handikapp, säger hon och berättar att barnen också var utsatta för mobbning.

– Här i Sverige kan mina barn åka buss till skolan. De trivs jättebra i skolan och handikapp är inget problem.

undefined
Manuela Bohnhoff har tidigare jobbat som nageldesigner i Tyskland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!