Fotbollstjejer reser till Winning Ground cup

Under helgen, fredag till söndag, reser 12 tjejer från Rosenfors F07-lag till Linköping för att delta i fotbollsfestivalen Winning Ground.

Förväntansfulla fotbollstjejer från Rosenfors

Förväntansfulla fotbollstjejer från Rosenfors

Foto: Brita Freudenthal

Rosenfors2018-08-03 12:00

– Cupen fokuserar på upplevelsen och prestationen, berättar Niklas Hägg. Han är en av tjejernas ledare och han kommer att finnas på plats i Linköping när gruppen anländer. Armband ska delas ut, alla ska hitta till sitt logi och det ska finnas tid att hälsa och heja på tjejerna i de andra lagen.

Förväntansfulla och ivriga vill flickorna gärna komma iväg från samlingsplatsen i Målilla. Det här gänget åker för första gången, men Rosenfors IK har deltagit i Winning Ground med andra grupper fotbollstjejer några gånger redan. De har med sig enegen hejarskylt som en liten supporter har gjort och en väl inarbetad maskot utan namn. Schemat för helgen är späckat med sex matcher och finalmatch på Linköpings Arena på söndagen. ”Winning Ground” var mottot för Dam EM 2013 och kändes helt rätt som namn för den här festivalen som är en årlig fotbollscup i Linköping för flickor mellan 10 och 13 år. Lagen bor på Anders Ljungstedts gymnasium tillsammans med sina ledare. Föräldrar som följer med för att heja på laget bor däremot på hotell.

Ett spännande inslag i cupen är en parad genom Linköping på lördagen. Finalmatcherna kommer att bli riktigt högtidliga med inmarsch på banan under musik. Spelarna presenteras sedan för publiken.

Alla lagen kommer att få träffa Linköpings FC, damlaget som imponerade förra säsongen och tog SM-guld. Här finns många sportsliga förebilder och kanske en och annan idol vill skriva en autograf.

Förväntansfulla fotbollstjejer från Rosenfors
Förväntansfulla fotbollstjejer från Rosenfors
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!