Vandring ska göra Rimforsa tryggare

I veckan genomför kommunen trygghetsvandringar i Rimforsa. Under onsdag och torsdag sker totalt tre vandringar vid olika tider.

Kinda kommuns säkerhetssamordnare Mathias Engå tycker att trygghetsvandringarna är bra för att invånarna får möjlighet att tycka till.

Kinda kommuns säkerhetssamordnare Mathias Engå tycker att trygghetsvandringarna är bra för att invånarna får möjlighet att tycka till.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2019-11-26 19:00

Syftet med trygghetsvandringarna är att ta reda på var medborgarnas känner sig trygga samt mindre trygga. Varje tillfälle är riktat till olika åldersgrupper, allt i från ungdomar till pensionärer.

Mathias Engå är säkerhetssamordnare och initiativtagare på Kinda kommun.

– Det är bra att få en bredd bland deltagarna. Det kan vara så att de unga känner sig trygga på vissa platser, medan de äldre inte alls känner samma sak, därför är det bra att få en bredd bland invånarna, säger Mathias Engå.

Under trygghetsvandringen kommer grupperna att besöka olika områden i Rimforsa där deltagarna kommer att ges utrymme att säga vilka områden som de anser som trygga respektive otrygga.

Även Staffan Waldau Wass från kommunen kommer att vara på plats. De har en planerad runda som de ska gå med deltagarna, men de kommer att vara flexibla ifall deltagarna har egna förslag som de vill visa.

– Vi kommer att gå både centralt och utanför samhället. Tanken är att detta ska kunna leda till förbättringar. Alla som vill delta är välkomna, säger Staffan Waldau Wass.

Trygghetsvandringar har genomförts i Kisa och Horn tidigare, men inte i Rimforsa. Kommunen har som målsättning att genomföra en trygghetsvandring vartannat år inom någon av kommunens tätorter.

– Det är svårt att säga vad det här kommer att leda till, men vi vill fånga upp allmänhetens uppfattning och få en bild av vad de vill ska bli bättre. Vi vill ha trygga invånare i hela kommunen, säger Staffan Waldau Wass.

Trygghetsvandringarna sker vid tre tillfällen i veckan i Rimforsa.
Trygghetsvandringarna sker vid tre tillfällen i veckan i Rimforsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!