Skolan genomförde klimatmanifestation

Under veckan har Liljeholmens folkhögskola haft ett stort fokus på klimatet och under fredagen genomförde de en manifestation.

Liljeholmens folkhögskola är med och visar vad de tycker i frågan.

Liljeholmens folkhögskola är med och visar vad de tycker i frågan.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2019-09-27 16:30

– Om vi människor vill ha en framtid måste vi vara med och visa det, säger Maria Lindgren, lärare i samhällskunskap på Liljeholmens folkhögskola. 

Runt om i Sverige har manifestationer skett för klimatets skull för att visa på att förändringar behöver göras. Hela veckan kallas för Global Future Week och är ett globalt projekt. 

Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa har under hela veckan haft fokus på klimatet och ett stort syfte med det är att eleverna och lärarna ska bli mer medvetna om den problematiska situationen. Tidigare i veckan har det tillverkats plakat med budskap om att jorden inte får ta mer skada. 

Under fredagsförmiddagen genomförde lärare och elever på allmän linje på skolan, en manifestation. De vandrade från skolan in till Ica i centrala Rimforsa, och befann sig sedan på platsen under ungefär en timme. Väl där förde de fram sitt budskap om att rädda klimatet och att åtgärder behövs nu. 

– Det var en självklarhet från vår sida att delta. Det är ett problem som överskuggar i stort sett allt annat i samhället just nu, säger Maria Lindgren. 

Mukhtar Shikh AlAred bor i Kisa och läser allmän linje på skolan. Han är en av de omkring 20 personerna som deltog i manifestationen. Han säger att han själv har blivit mer medveten om klimatsituationen efter den här veckan. 

– Tidigare brydde jag mig inte så mycket, men nu har jag ett annat tankesätt för att det inte ska påverka klimatet lika mycket, säger Mukhtar Shikh AlAred. 

Det var omkring 20 personer, elever och lärare från skolan som deltog.
Det var omkring 20 personer, elever och lärare från skolan som deltog.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!