Öppna förskolan håller öppet – "Ska inte läggas ned"

Under pandemin har öppettiderna vid Kindas familjecentraler begränsats till endast en dag i veckan. "Men det finns inga beslut om att lägga ned i Rimforsa", förtydligar Eva Holm.

En oro för att öppna förskolan i Rimforsa ska läggas ned har väckts på orten. "Det stämmer inte", dementerar Kindas bildningschef Eva Holm.

En oro för att öppna förskolan i Rimforsa ska läggas ned har väckts på orten. "Det stämmer inte", dementerar Kindas bildningschef Eva Holm.

Foto: TT

Rimforsa2021-01-10 21:00

När vi når kommunens bildningschef konstaterar hon att den öppna förskolan i Rimforsa har varit "föremål för ganska mycket ryktesspridning" den senaste tiden. I ett mejl till oss delger även en förälder på orten sin oro över uppgifterna om nedläggning. "Många föräldrar är såklart jätteupprörda", står det bland annat i mejlet.

– Man har i Rimforsa varit rädd för att det ska läggas ned av besparingsskäl. Visst, det är en icke lagstadgad verksamhet vilket gör det mer osäkert, men det finns i dagsläget inga beslut om nedläggning, förklarar Holm och fortsätter:

– Det enda politiska beslut som finns är att dra ned på öppettiderna på grund av pandemins restriktioner. Då har man valt att endast hålla öppet tillsammans med barnavårdcentralen (BVC) för där finns synergieffekter.

undefined
"Det enda politiska beslut som finns är att dra ned på öppettiderna på grund av pandemins restriktioner", säger Eva Holm om situationen för Kindas familjecentraler.

Uppgifterna om nedläggning tog enligt Holm återigen fart när Susanne Andersson, rektor för förskolorna i både Kisa och Rimforsa, valde att ta familjecentralens lokaler i anspråk för en utökning av förskoleplatser.

– Vi ska bara använda lokalerna under en kort period. Just nu har vi så många barn som står i kö och då behöver vi en så kallad garantiförskola, förklarar Andersson.

Den tillfälliga verksamheten kommer att behövas fram till sommaren.

– Till hösten behöver vi inte fler förskoleplatser än de vi redan har. Kullar kommer och går, det är så pass turbulent, så vi har många barn just nu men inte längre fram, avslutar Andersson.

Karta: Familjecentralen, Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!